Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Παράταση έως 4 Μαΐου για υπαγωγή στον νόμο Κατσέλη
Παράταση έως 4 Μαΐου για υπαγωγή στον νόμο Κατσέλη

Παράταση έως 4 Μαΐου για υπαγωγή στον νόμο Κατσέλη

Έως τις 4 Μαΐου παρατείνεται η για την επικαιροποίηση των απαιτούμενων δικαιολογητικών όσων έχουν ενταχθεί στον νόμο 3869 (νόμος ). Η προθεσμία έληγε σήμερα και αφορά πάνω από .000 οφειλέτες, οι οποίοι θα πρέπει να καταθέσουν εκ νέου δικαιολογητικά, επικαιροποιώντας την αίτησή τους για υπ στον νόμο.

Οι οφειλέτες αυτοί προστίθενται στον τεράστιο όγκο εκείνων που έσπευσαν να ενταχθούν στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου έως τα του προηγούμενου χρόνου, εκτινάσσοντας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΚΠΟΙΖΩ, το σύνολο των αιτούντων κοντά στις 200.000! Η υποχρέωση για την επικαιροποίηση των στοιχείων θεσμοθετήθηκε το καλοκαίρι του 2015, και η συντρηπτική πλειονότητα των δανειοληπτών αυτής της κατηγορίας δεν έχει συγκεντρώσει ακόμα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Το πρόβλημα, σύμφωνα με τις σχετικές καταγγελίες, εντοπίζεται στις , οι οποίες, επικαλούμενες τον τεράστιο όγκο αιτημάτων, τόσο από αυτούς που θέλουν να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους όσο και από αυτούς που κατέθεσαν νέες αιτήσεις, αδυνατούν, όπως υποστηρίζουν, να ικανοποιήσουν την αυξημένη ζήτηση.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται αφορούν βεβαιώσεις οφειλών, αντίγραφα των δανειακών συμβάσεων, αλλά και τυχόν καταγγελίες τους. Ο νόμος προβλέπει επίσης την υποβολή επικαιροποιημένων στοιχείων για την οικονομική κατάσταση του οφειλέτη, όπως εκκαθαριστικά σημειώματα, καταστάσεις ς, αλλά και αντίγραφο ποινικού μητρώου, τα οποία μάλιστα θα πρέπει να προσκομιστούν εις διπλούν εάν ο οφειλέτης είναι έγγαμος. Να σημειωθεί ότι το θέμα των καθυστερήσεων στη χορήγηση των συμβάσεων ήταν και ο λόγος για την επιβολή προστίμων ύψους 238.000 στις .

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση