Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Παράταση ενός μηνός για τον νόμο Κατσέλη
Παράταση ενός μηνός για τον νόμο Κατσέλη

Παράταση ενός μηνός για τον νόμο Κατσέλη

ενός επιπλέον μήνα για την προσκόμιση των δικαιολογητικών που απαιτούνται προκειμένου κάποιος να ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη με βάση τα ευνοϊκά που ορίζει ο νόμος και τα οποία ισχύουν μέχρι το τέλος του χρόνου, δόθηκε από το υπουργείο Οικονομίας.

Η σχετική προστίθεται στην αρχική των 15 ημερών με βάση την οποία οι Γραμματείς των αρμόδιων κατά τόπους Ειρηνοδικείων οφείλουν να παραλαμβάνουν και να πρωτοκολλούν τις από τους . Έτσι η συνολική φθάνει πλέον τις 45 ημέρες και δίνεται προκειμένου ο να έχει τον αναγκαίο χρόνο για να κάνει όλες τις αναγκαίες συμπληρώσεις στην αίτησή του. Στις 45 συνολικά ημέρες προστίθεται επίσης δύο εργάσιμες ημέρες, εντός των οποίων η Γραμματεία των Ειρηνοδικείων θα πρέπει να εξετάσει το κατά πόσο η αίτηση έχει όλα τα τυπικά δικαιολογητικά, ανεβάζοντας το συνολικό χρόνο από την της αίτησης για τον έλεγχο και τη συμπλήρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών  στις 47 ημέρες.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή με τον τρόπο αυτό επιχειρεί να αντιμετωπίσει τις καθυστερήσεις που διαπιστώνονται στο χρόνο προσκόμισης όλων των αναγκαίων δικαιολογητικών που απαιτούνται από τις και όπως ορίζεται στη σχετική εγκύκλιο «η καθυστέρηση χορήγησης αναλυτικών καταστάσεων οφειλών εκ μέρους των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων θα πρέπει να προκύπτει με βεβαιότητα από την προσκόμιση αντιγράφου αίτησης των δανειοληπτών προς τα χρηματοπιστωτικά και την παρέλευση άπρακτης της δεκαήμερης προθεσμίας που θέτει ο νόμος προς αυτά».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εξαπάτηση πολιτών υπό το πρόσχημα επένδυσης χρημάτων σε κρυπτονομίσματα #Bitcoin - https://t.co/swekvZHt9X -

  • Ενεργειακή αναβάθμιση του Λυκείου Αργαλαστής #ΛύκειοΑργαλαστής - https://t.co/S8qtMYHE2I -

  • Πανηγύρεις Αγίας Παρασκευής #ενορίαΑγίαςΠαρασκευής - https://t.co/FdFdhi4XWB -

"Αλιεύοντας" την είδηση