Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Παράταση 8 μηνών στη ρύθμιση για τα αυθαίρετα
Παράταση 8 μηνών στη ρύθμιση για τα αυθαίρετα

Παράταση 8 μηνών στη ρύθμιση για τα αυθαίρετα

Οκτάμηνη πράτση στη ρύθμιση για τα αποφάσισε να δώσει το υπουργείο Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παράταση δεν θα συνοδεύεται από άλλες αλλαγές στη νομοθεσία για τα , όπως είχε αρχικά διαφανεί. Οι όποιες αλλαγές το πιθανότερο είναι να συμπεριληφθούν σε μια νέα νομοθετική πρόταση για την αυθαίρετη δόμηση, η οποία θα παρουσιαστεί το καλοκαίρι.

Λίγες ημέρες μένουν μέχρι τη λήξη και της τελευταίας τμηματικής ς του . 4178/13 για τα αυθαίρετα (στις 2 Φεβρουαρίου). Αν και το υπουργείο Περιβάλλοντος αρχικά επιθυμούσε η πρώτη παράταση του νόμου να συνοδευτεί από κάποιες διαφοροποιήσεις (λ.χ., να θεσπιστούν χαμηλότερα πρόστιμα για τις ασθενείς κοινωνικές ομάδες και κλιμακωτή αύξηση του προστίμου μέχρι τη λήξη της νέας ς), τελικά αυτό δεν κατέστη εφικτό, γιατί θα απαιτούσε νομοθετική ρύθμιση, άρα περισσότερο χρόνο. Επιπλέον, με δεδομένο ότι κάποιες από τις (όπως η μείωση προστίμων) θα είχαν δημοσιονομικές συνέπειες, έπρεπε να εξασφαλιστεί η συναίνεση του υπουργείου Οικονομικών και, κατ' επέκταση, της τρόικας.

Ετσι, τελικά, επελέγη η λύση μιας «απλής» παράτασης της ρύθμισης, η οποία μπορεί να γίνει με υπουργική . Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα (2 Οκτωβρίου) έχει συμφωνηθεί από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνη και τον υπουργό Π. Σκουρλέτη, και αναμένει την υπογραφή του δεύτερου μέσα στις επόμενες ημέρες για να τεθεί σε ισχύ.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση