Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Παράταση 8 μηνών στη ρύθμιση για τα αυθαίρετα
Παράταση 8 μηνών στη ρύθμιση για τα αυθαίρετα

Παράταση 8 μηνών στη ρύθμιση για τα αυθαίρετα

Οκτάμηνη στη ρύθμιση για τα αυθαίρετα αποφάσισε να δώσει το υπουργείο Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δεν θα συνοδεύεται από άλλες στη για τα αυθαίρετα, όπως είχε αρχικά διαφανεί. Οι όποιες το πιθανότερο είναι να συμπεριληφθούν σε μια νέα νομοθετική πρόταση για την , η οποία θα παρουσιαστεί το καλοκαίρι.

Λίγες ημέρες μένουν μέχρι τη λήξη και της τελευταίας τμηματικής προθεσμίας του Ν. 4178/13 για τα αυθαίρετα (στις 2 Φεβρουαρίου). Αν και το υπουργείο Περιβάλλοντος αρχικά επιθυμούσε η πρώτη του νόμου να συνοδευτεί από κάποιες διαφοροποιήσεις (λ.χ., να θεσπιστούν χαμηλότερα πρόστιμα για τις ασθενείς κοινωνικές ομάδες και κλιμακωτή αύξηση του προστίμου μέχρι τη λήξη της νέας προθεσμίας), τελικά αυτό δεν κατέστη εφικτό, γιατί θα απαιτούσε νομοθετική ρύθμιση, άρα περισσότερο χρόνο. Επιπλέον, με δεδομένο ότι κάποιες από τις ρυθμίσεις (όπως η προστίμων) θα είχαν δημοσιονομικές συνέπειες, έπρεπε να εξασφαλιστεί η συναίνεση του υπουργείου Οικονομικών και, κατ’ επέκταση, της τρόικας.

Ετσι, τελικά, επελέγη η λύση μιας «απλής» παράτασης της ρύθμισης, η οποία μπορεί να γίνει με υπουργική απόφαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα (2 Οκτωβρίου) έχει συμφωνηθεί από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος . Τσιρώνη και τον υπουργό Π. Σκουρλέτη, και αναμένει την υπογραφή του δεύτερου μέσα στις επόμενες ημέρες για να τεθεί σε ισχύ.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεχίζεται το πρόγραμμα της κουνουποκτονίας στη Μαγνησία #πρόγραμμακουνουποκτονίας - https://t.co/6Xqir6y8bE -

  • Δύο βραβεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από τα Hellenic Responsible Business Awards 2021 - https://t.co/PfHr41UMga… -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την λειτουργία γραφείου ΕΦΚΑ στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου #ΔήμοςΖαγοράςΜουρεσίου - https://t.co/DWPKyF4q1t -

"Αλιεύοντας" την είδηση