Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ / Παραπομπή μόνο για απόπειρα απιστίας για την κ. Σαββαΐδου
Παραπομπή μόνο για απόπειρα απιστίας για την κ. Σαββαΐδου

Παραπομπή μόνο για απόπειρα απιστίας για την κ. Σαββαΐδου

Για απόπειρα απιστίας σε βαθμό κακουργήματος διώκεται ποινικά από χθες η πρώην γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία αποπέμφθηκε την περασμένη εβδομάδα με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, με αφορμή δικαστικές εμπλοκές της με τη δικαιοσύνη.

Η κυρία Σαββαΐδου, η οποία πριν από τρεις ημέρες παρείχε γραπτές εξηγήσεις –διά υπομνήματος– στους εισαγγελείς Διαφθοράς, είναι πλέον αντιμέτωπη με και σε βαθμό κακουργήματος, έστω για απόπειρα απιστίας, για τους χειρισμούς της σε υπόθεση επανελέγχου για φορολογικά θέματα που διέταξε σε εταιρεία της Βορείου Ελλάδος.

Οι εισαγγελείς Διαφθοράς Ιωάννης Δραγάτσης και Αγγελική Τριανταφύλλου, αξιολογώντας τις εξηγήσεις της αλλά και το υλικό της δικογραφίας, προχώρησαν  στην άσκηση της δίωξης, προφανώς διαπιστώνοντας  ενδείξεις  για διάπραξη του αδικήματος της απόπειρας απιστίας από  την Κατερίνα Σαββαΐδου.

Η ίδια στο πολυσέλιδο υπόμνημά της αρνήθηκε ότι ο επανέλεγχος που διατάχθηκε με πρωτοβουλία της είχε στόχο να βλάψει το δημόσιο συμφέρον και να ωφελήσει την ελεγχόμενη εταιρεία, καθώς, όπως υποστήριξε, το των 78 εκατ. που είχε επιβληθεί δεν επρόκειτο με τον επανέλεγχο να μειωθεί, ούτε να μην εισπραχθεί από το Δημόσιο.

Η υπόθεση του επανελέγχου, μετά την άσκηση της δίωξης, θα ακολουθήσει τη διαδικασία της ανάκρισης, όπου και θα κληθεί να απολογηθεί η Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία αντιμετωπίζει και άλλη δικαστική εκκρεμότητα με σε βαθμό πλημμελήματος. Η εν λόγω υπόθεση σχετίζεται με εγκύκλιο που εξέδωσε τον περασμένο Ιανουάριο και ρύθμισε τον τρόπο καταβολής του 20% προς το Δημόσιο από τις διαφημιστικές εταιρείες και τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Η σχετική δικογραφία έχει πάρει τον δρόμο της, όπως προβλέπει ο νόμος.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αναλένα Μπέρμποκ: Τα στοιχήματα της πρώτης Γερμανίδας ΥΠΕΞ #ΑναλέναΜπέρμποκ - https://t.co/h4Rn1tyYEb -

  • #Ρινόκερος: Αντικαταστάτης του Σερβετάλη ο Αιμιλιάνος Σταματάκης #Ρινόκερος - https://t.co/YLWGoZ5UDh -

  • Ανάπλαση Πανεπιστημίου: Ξεκίνησαν οι εργασίες #ΑνάπλασηΠανεπιστημίου - https://t.co/viwV0pvfhp -

"Αλιεύοντας" την είδηση