Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Παραπομπή Χαρδούβελη στον εισαγγελέα για μη υποβολή πόθεν έσχες
Παραπομπή Χαρδούβελη στον εισαγγελέα για μη υποβολή πόθεν έσχες

Παραπομπή Χαρδούβελη στον εισαγγελέα για μη υποβολή πόθεν έσχες

Την ολο της διαχείρισης παλαιότερων, αλλά και νέων υποθέσεων επιχειρεί η κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, και στο πλαίσιο αυτό πέραν όλων των άλλων, σήμερα:

Πρώτον, ζήτησε την ολο της υπηρεσιακής διαδικασίας για την ανάρτηση των δηλώσεων πολιτικών προσώπων στην της Βουλής.

Δεύτερον, επαναβεβαίωσε απόφαση προηγούμενης ς, να παραπεμφθεί προς έλεγχο από τον αρμόδιο εισαγγελέα η περίπτωση του πρώην υπουργού Γκίκα Χαρδούβελη, επειδή δεν είχε υποβάλει δήλωση, ενώ ήταν υποχρεωμένος, όταν είχε την ιδιότητα του διευθυντή οικονομικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Χαρδούβελης φέρεται να εξέφρασε την έκπληξή του για εκείνη την απόφαση, με το επιχείρημα ότι όλα εμπεριέχονται στις τις οποίες είχε κάνει όταν υπουργοποιήθηκε, σε μετέπειτα χρόνο. Τα μέλη της Επιτροπής έκριναν σήμερα, λοιπόν, ότι δεν έπρεπε παρ' όλα αυτά να αλλάξει η σχετική απόφαση.

Τρίτον, αποφάσισε να απευθύνει τελική ειδοποίηση σε νυν βουλευτή, στην επόμενη να προσέλθει και να δώσει διευκρινίσεις για σοβαρά «» σε ό,τι αφορά την προσωπική του υπόθεση περί την δήλωση «πόθεν έσχες» (δεν γνωστοποιήθηκε ποιά ακριβώς αφορά), καθώς ο εν λόγω έχει δείξει απαξιωτική προς τη Βουλή άρνηση να ανταποκριθεί σε αρκετές ως τώρα σχετικές προσκλήσεις. Σε διαφορετική περίπτωση θα παραπεμφθεί στον εισαγγελέα.

Τέταρτον, να εξεταστούν κατά προτεραιότητα από τους ορκωτούς λογιστές οι τριών προσώπων -δύο εκ των οποίων νυν βουλευτές-, καθώς έφθασαν στην Επιτροπή για τις περιπτώσεις τους.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση