Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ / Παραπομπή Χαρδούβελη στον εισαγγελέα για μη υποβολή πόθεν έσχες
Παραπομπή Χαρδούβελη στον εισαγγελέα για μη υποβολή πόθεν έσχες

Παραπομπή Χαρδούβελη στον εισαγγελέα για μη υποβολή πόθεν έσχες

Την ολοκλήρωση της διαχείρισης παλαιότερων, αλλά και νέων υποθέσεων επιχειρεί η κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, και στο πλαίσιο αυτό πέραν όλων των άλλων, σήμερα:

Πρώτον, ζήτησε την ολοκλήρωση της υπηρεσιακής διαδικασίας για την ανάρτηση των δηλώσεων πολιτικών προσώπων στην της Βουλής.

Δεύτερον, επαναβεβαίωσε προηγούμενης συνεδρίασης, να παραπεμφθεί προς έλεγχο από τον αρμόδιο εισαγγελέα η περίπτωση του πρώην υπουργού Γκίκα Χαρδούβελη, επειδή δεν είχε υποβάλει δήλωση, ενώ ήταν υποχρεωμένος, όταν είχε την ιδιότητα του διευθυντή οικονομικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. φέρεται να εξέφρασε την έκπληξή του για εκείνη την , με το επιχείρημα ότι όλα εμπεριέχονται στις τις οποίες είχε κάνει όταν υπουργοποιήθηκε, σε μετέπειτα χρόνο. Τα μέλη της Επιτροπής έκριναν σήμερα, λοιπόν, ότι δεν έπρεπε παρ’ όλα αυτά να αλλάξει η σχετική .

Τρίτον, αποφάσισε να απευθύνει τελική ειδοποίηση σε νυν βουλευτή, στην επόμενη συνεδρίαση να προσέλθει και να δώσει διευκρινίσεις για σοβαρά «κενά» σε ό,τι αφορά την προσωπική του υπόθεση περί την δήλωση «» (δεν γνωστοποιήθηκε ποιά ακριβώς κενά αφορά), καθώς ο εν λόγω έχει δείξει απαξιωτική προς τη Βουλή άρνηση να ανταποκριθεί σε αρκετές ως τώρα σχετικές προσκλήσεις. Σε διαφορετική περίπτωση θα παραπεμφθεί στον εισαγγελέα.

Τέταρτον, να εξεταστούν κατά προτεραιότητα από τους ορκωτούς οι τριών προσώπων -δύο εκ των οποίων νυν -, καθώς έφθασαν στην Επιτροπή καταγγελίες για τις περιπτώσεις τους.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σκότωσαν την #φώκια "Κωστής" μασκότ της Αλοννήσου #φώκια - https://t.co/gC4Q1WO71W -

  • Mε οξύ έμφραγμα 29χρονος Βολιώτης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας #οξύέμφραγμα - https://t.co/nIx5MNzTqC -

  • Μηχανική βλάβη στο "#Ερατώ"  #Ερατώ - https://t.co/Ty4bdxlnrC -

"Αλιεύοντας" την είδηση