Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Παραμένουν εγκλωβισμένοι οι επιβάτες του Βιντσέτζου Κορνάρου
Παραμένουν εγκλωβισμένοι οι επιβάτες του Βιντσέτζου Κορνάρου

Παραμένουν εγκλωβισμένοι οι επιβάτες του Βιντσέτζου Κορνάρου

Την παροχή σίτισης στους 227 επιβάτες και το πλήρωμα του «Βιτσέντζος Κορνάρος» οι οποίοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι για τρίτη ημέρα, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ειδικότερα, όπως αποφάσισε η Επιτροπή έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση και ύστερα από συνεννόηση του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τη και την 95 ΑΔΤΕ (Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής), εγκρίθηκε δαπάνη συνολικού ύψους 35.000 .

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας συνεδρίασε υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη, Φιλήμονα Ζαννετίδη και ενέκρινε ομόφωνα δαπάνη 20.000 για τα είδη διατροφής και 15.000 για τη μεταφορά τους στο νησί, που θα γίνει με super puma ή άλλου τύπου στρατιωτικό .

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι επιβαίνοντες θα παραμείνουν για άλλο ένα βράδυ στο πλοίο, αφού το ρυμουλκό που θα σπεύσει προς βοήθεια δεν αναμένεται να φτάσει στο σημείο της προσάραξης νωρίτερα από το απόγευμα του Σαββάτου, οπότε αναμένεται βελτίωση του καιρού.

Ως εκ τούτου, κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης στο νησί της Κάσου, για να διατεθούν στους επιβάτες, μεταξύ των οποίων είναι και μικρά .

Η των απαιτούμενων ειδών πρώτης ανάγκης έγινε από τον δήμο Κάσου, σε συνεννόηση με τον πλοίαρχο του «Βιτσέντζος Κορνάρος» και καταβάλλονται προσπάθειες να μεταφερθούν σήμερα ή το αργότερο αύριο το πρωί, αναλόγως των καιρικών συνθηκών.

Σημειώνεται ότι το πλοίο βρίσκεται στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου, από το βράδυ της 25ης Μαρτίου και είχε αποπλεύσει από τον Πειραιά για Μήλο – Θήρα – Ανάφη – Σητεία – Κάσο και θα συνέχιζε για Κάρπαθο – Διαφάνι – Χάλκη – Ρόδο.

Πηγή: koutipandoras

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ομαλά η έναρξη Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών Λυκείων στη Μαγνησία #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/fjuUTf7If9 -

  • Αποτελέσματα Προαγωγικών εξετάσεων Κempo Karate 2021 #ΚempoKarate - https://t.co/494MBUSP8k -

  • Η ζωή αρχίζει όταν κλείνει ένας κύκλος… - https://t.co/PaAJUgRkjl -

"Αλιεύοντας" την είδηση