Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Παραμένουν εγκλωβισμένοι οι επιβάτες του Βιντσέτζου Κορνάρου
Παραμένουν εγκλωβισμένοι οι επιβάτες του Βιντσέτζου Κορνάρου

Παραμένουν εγκλωβισμένοι οι επιβάτες του Βιντσέτζου Κορνάρου

Την παροχή σίτισης στους 227 επιβάτες και το πλήρωμα του «Βιτσέντζος Κορνάρος» οι οποίοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι για τρίτη ημέρα, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ειδικότερα, όπως αποφάσισε η Επιτροπή έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση και ύστερα από συνεννόηση του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την 95 ΑΔΤΕ (Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής), εγκρίθηκε δαπάνη συνολικού ύψους 35.000 ευρώ.

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας συνεδρίασε υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη, Φιλήμονα Ζαννετίδη και ενέκρινε ομόφωνα δαπάνη 20.000 για τα είδη διατροφής και 15.000 για τη μεταφορά τους στο νησί, που θα γίνει με super puma ή άλλου τύπου στρατιωτικό αεροσκάφος.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι επιβαίνοντες θα παραμείνουν για άλλο ένα βράδυ στο πλοίο, αφού το ρυμουλκό που θα σπεύσει προς δεν αναμένεται να φτάσει στο σημείο της προσάραξης νωρίτερα από το απόγευμα του Σαββάτου, οπότε αναμένεται βελτίωση του καιρού.

Ως εκ τούτου, κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης στο νησί της Κάσου, για να διατεθούν στους επιβάτες, μεταξύ των οποίων είναι και μικρά παιδιά.

Η λίστα των απαιτούμενων ειδών πρώτης ανάγκης έγινε από τον δήμο Κάσου, σε συνεννόηση με τον πλοίαρχο του «Βιτσέντζος Κορνάρος» και καταβάλλονται προσπάθειες να μεταφερθούν σήμερα ή το αργότερο αύριο το πρωί, αναλόγως των καιρικών συνθηκών.

Σημειώνεται ότι το πλοίο βρίσκεται στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου, από το βράδυ της 25ης Μαρτίου και είχε αποπλεύσει από τον Πειραιά για Μήλο – Θήρα – Ανάφη – Σητεία – Κάσο και θα συνέχιζε για Κάρπαθο – Διαφάνι – Χάλκη – Ρόδο.

Πηγή: koutipandoras

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Γ. Καλτσογιάννης: Άμεση παρέμβαση για το υψηλό κόστος ενέργειας #υψηλόκόστοςενέργειας - https://t.co/n1KoTZ27Rj -

  • Κορωνοϊός – Μελέτη: Τι ισχύει για αυτοάνοσες αντιδράσεις και αυτοαντισώματα σε ασθενείς Covid… - https://t.co/Wjm4U1Dbso -

  • #καιρός: Βροχές και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας τη Δευτέρα #καιρός - https://t.co/fbxBvZEMnm -

"Αλιεύοντας" την είδηση