Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Παραμένει το «χάσμα» Αθήνας – θεσμών
Παραμένει το «χάσμα» Αθήνας – θεσμών

Παραμένει το «χάσμα» Αθήνας – θεσμών

Με πλήρη διφωνί σε όλα τα μείζονα ζητήματα η τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς με αποτέλεσμα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης να σχεδιάζει την επιδίωξη πολιτικής διαπραγμάτευσης στη σύνοδο του στις την Δευτέρα σε ό,τι αφορά τα εργασιακά, το και τα πρωτογενή πλεονάσματα.

«Καμία πρόοδος σε και εργασιακά», ανέφερε ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος μετά την εξάωρη τηλεδιάσκεψη. «Είχαμε πλήρη συνείδηση ότι δεν θα κλείναμε στις συζητήσεις με τους θεσμούς το ασφαλιστικό και τα εργασιακά», σημείωσε από την πλευρά του κορυφαίο στέλεχος της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας.
«Κλείσαμε αρκετά από τα ζητήματα, έχουν μείνει μόνο 3-4 που νομίζουμε τ ότι μπορούν να λυθούν σε ένα πιο υψηλό επίπεδο, και θα δούμε πώς θα γίνει αυτό στο ή γύρω από το  Eurogroup» ανέφερε η ίδια πηγή, συμπληρώνοντας ότι «έχουν μείνει ελάχιστα πράγματα, αυτά που είναι πιο πολύ για πολιτική συζήτηση και οι θέσεις είναι γνωστές πια».
Πρόοδος σημειώθηκε για το υπερ-Ταμείο και τις ιδιωτικοποιήσεις, καθώς και στον εξωδικαστικό συμβιβασμό. «Κλείσαμε όλα αυτά τα θέματα που θέλαμε, αφήνοντας τα θέματα που νομίζαμε ότι θα είναι δύσκολα», τόνισε αρμόδιος αξιωματούχος.
Εμπλοκή έχει ανακύψει στο ενεργειακό, το οποίο συζητήθηκε επί δύο ώρες  με τη συμμετοχή του υπουργού Ενέργειας ιώργου Σταθάκη. «Έχει καθυστερήσει όχι επειδή έχουμε τις παλαιές διαφορές, αλλά επειδή μεσολάβησε η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού που πρέπει να τη μελετήσουμε και να την διαχειριστούμε» ανέφερε πηγή μέσα από την διαπραγμάτευση.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση