Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Παραδόθηκε στους Αθηναίους η νέα πλατεία Ομονοίας
Παραδόθηκε στους Αθηναίους η νέα πλατεία Ομονοίας

Παραδόθηκε στους Αθηναίους η νέα πλατεία Ομονοίας

Με τη λειτουργία και φωταγώγηση του σιντριβανιού της, η ριζικά ανακατασκευασμένη Ομονοίας, παραδόθηκε στο σύνολό της, στους κατοίκους και επισκέπτες της Αθήνας.

Ήδη από τις πρώτες στιγμές, η «νέα» Ομονοίας έγινε ς έλξης και δεκάδες πολίτες θαύμαζαν το σιντριβάνι, που τέθηκε σε λειτουργία.

Πρόκειται για ένα, από τα μεγαλύτερα σε όγκο νερού σε ολόκληρη την - με διάμετρο 30 μέτρων που ο κεντρικός του πίδακας τινάζει το νερό σε ύψος ως και 20 μέτρα ενώ συνολικά διαθέτει 188 δέσμες νερού και 177 υποβρύχιους προβολείς που δημιουργούν μια πανδαισία φωτός και χρωμάτων.

Σιντριβάνια τόσο μεγάλου μεγέθους μειώνουν την θερμοκρασία σε σημαντική ακτίνα ενώ η συνεχής ανακυκλοφορία του αφρισμένου νερού απορροφά τους ρύπους από την . Επίσης λειτουργεί με εξαιρετικά μικρότερη ποσότητα νερού σε σχέση με τις συμβατικές κατασκευές μειώνοντας ακόμα περισσότερο το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα σε συνδυασμό και με την εξαιρετικά μικρή κατανάλωση ρεύματος με τη χρήση υψηλής τεχνολογίας.

ύρω από το σιντριβάνι φυτεύτηκε γκαζόν και ολόκληρη η υπόλοιπη πλατεία, συνολικού εμβαδού 4,5 στρεμμάτων, καλύφθηκε με φιλικά στο περιβάλλον υλικά που ιδιαίτερα στην διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών χαμηλώνουν την θερμοκρασία.

Σε λειτουργία μπαίνει επίσης ξανά, μετά από πολλά χρόνια και το σπουδαίο υδροκινητικής λειτουργίας γλυπτό του ιώργου Ζογγολόπουλου.

Μπακογιάννης για συνωστισμό στην Ομόνοια: «Κάναμε λάθος, δεν προβλέψαμε ότι θα μαζευτεί πολύς κόσμος»

Στις επικρίσεις για το συνωστισμό πολιτών στην πλατεία Ομονοίας, η οποία άνοιξε την Πέμπτη υπό τη νέα της μορφή, απάντησε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Στο εν λόγω βίντεο, ο κ. Μπακογιάννης απευθύνεται στους πολίτες και τονίζει ότι από χθες ακούει πολλά «εύλογα και δικαιολογημένα σχόλια» σχετικά με το θέμα.

Εξηγεί ότι δεν έγιναν εγκαίνια ούτε φιέστα με , και πως και ο ίδιος πήγε μόνο για λίγα λεπτά για να δει το σιντριβάνι να ανοίγει. Αναφέρει επίσης, ότι η ήταν παρούσα και από τα μεγάφωνα καλούσε τους πολίτες να κρατούν αποστάσεις μεταξύ τους.

«Κάναμε λάθος. Κάναμε ένα πολύ μεγάλο λάθος γιατί δεν προβλέψαμε ότι όταν ανοίγει η νέα Ομόνοια, όταν περνάνε χιλιάδες Αθηναίοι κάθε μέρα είναι λογικό να μαζευτεί αυθόρμητα πολύς κόσμος», αναφέρει ο δήμαρχος Αθηναίων.

Εξέφρασε να περάσει το «κακό» και στο μέλλον η Ομόνοια να είναι ένας «πολλών ασφαλών και χαρούμενων συνωστισμών

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση