Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Παραχώρησε η Ελλάδα το όνομα της φέτας; ποιά είναι η αλήθεια
Παραχώρησε η Ελλάδα το όνομα της φέτας; ποιά είναι η αλήθεια

Παραχώρησε η Ελλάδα το όνομα της φέτας; ποιά είναι η αλήθεια

«Η παρέδωσε την φέτα στον Καναδά». Αυτή η είδηση κάνει τις τελευταίες ημέρες τον γύρο των ΜΜΕ, αναφέροντας πως η , δια των ψήφων των ευρωβουλευτών της ΝΔ, του ΟΚ (Ελιά) και του Ποταμιού «παρέδωσε» την ονομασία της φέτας στον Καναδά.

Η υπόθεση αφορά την εμπορική συμφωνία της CETA, που ξεκίνησε το 2009 στη σύνοδο ΕΕ – Καναδά και αφορούσε την σύσφιξη εμπορικών σχέσεων και την δημιουργία μίας στρατηγικής συμμαχίας.

Η συμφωνία ανέφερε ότι θα μειώσει κατά 98% τους δασμούς στο μεταξύ τους εμπόριο και υπολογίζεται ότι θα σώσει πάνω από μισό δισεκατομμύριο στους ευρωπαίους εξαγωγείς κάθε χρόνο από . Αυτά όσον αφορά την συμφωνία. Συγκεκριμένα στο θέμα της φέτας τώρα.

Οι Έλληνες ευρωβουλευτές που υπερψήφισαν για την «καναδική φέτα» υποστηρίζουν πως η συμφωνία CETA πριν από την ψήφισή της στο Ευρωπαϊκό , επικυρώθηκε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στη σύνοδο της 30ης Οκτωβρίου 2016, από τις κυβερνήσεις και των 28 κρατών μελών της Ε.Ε, δηλαδή και της ελληνικής κυβέρνησης.

Η Εύα Καϊλή, μία ευρω που υπερψήφισε την συμφωνία, σε μακροσκελή της για το θέμα αναφέρει πως «οι Έλληνες ευρωβουλευτές πριν από κάθε ψηφοφορία στην Ολομέλεια του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, λαμβάνουν αναλυτική  για όλα τα θέματα από το ελληνικό ΥΠΕΞ. Ειδικά όταν προκύπτουν θέματα εθνικού ενδιαφέροντος, οι Έλληνες ευρωβουλευτές του δημοκρατικού τόξου, λαμβάνουν υπόψιν τις θέσεις της εκάστοτε ελληνικής κυβέρνησης με σκοπό πάντα το εθνικό συμφέρον» και προσθέτει πως «με τη CETA εξασφαλίζεται πλήρης προστασία για 15 προϊόντα .Ε. της χώρας μας.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση