Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Παππάς: Ανησυχητική η στάση της Τουρκίας
Παππάς: Ανησυχητική η στάση της Τουρκίας

Παππάς: Ανησυχητική η στάση της Τουρκίας

«Το σοφόν είναι με ψυχραιμία και νηφαλιότητα να υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, διότι κάποιοι στην Τουρκία ίσως θέλουν να κάνουν την μέρος του κάδρου της αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή», επισήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης ίκος Παππάς, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή FOCUS της 1, απέναντι στον τομεάρχη Εσωτερικών της έας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη.

Χαρακτήρισε «ανησυχητική» την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, κάλεσε την Άγκυρα να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και το απαραβίαστο των συνόρων και σημείωσε πως η έχει την αποτρεπτική ικανότητα με μεγάλη διπλωματική ισχύ και πρέπει να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες σε διπλωματικό επίπεδο.

Ο κ. Παππάς είπε ότι είναι «άριστοι» οι χειρισμοί που γίνονται από τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας στο ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση της ς μετά και την τηλεφωνική των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Σε ερώτηση αν τον ικανοποιεί η στάση του στο ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής απάντησε ότι τον ικανοποιεί η στάση του προέδρου της Ζαν-Κλοντ ιούνκερ.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση