Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παπασταύρου: Πολιτική και προμελετημένη η δίωξη
Παπασταύρου: Πολιτική και προμελετημένη η δίωξη

Παπασταύρου: Πολιτική και προμελετημένη η δίωξη

Την έντονη αντίδραση του δικηγόρου κ. Σταύρου Πασπασταύρου, συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά, προκάλεσε η επιβολή εις βάρος του προστίμου ύψους 3,5 εκατ. ευρώ για λογαριασμό που εντοπίστηκε στη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ. Η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε χθες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Με δήλωσή του ο κ. Παπασταύρου, αφού επισημαίνει ότι πληροφορήθηκε την επιβολή του προστίμου από «δημοσιογραφικούς κύκλους», χαρακτηρίζει τη δίωξή του και προμελετημένη, αποδίδοντας ευθύνες στην κυβέρνηση. «Είναι προφανές ότι μαζί με το ψευδοηθικό πλεονέκτημα, έχουν χάσει και την ψυχραιμία τους, κατασκευάζοντας ενόχους. Αυτό που αδίστακτα κάνουν σε μένα, είναι έτοιμοι να το κάνουν σε βάρος κάθε αντιπάλου τους. Και δεν θα τους περάσει» τονίζει.

Αναφερόμενος στον λογαριασμό ύψους 5,4 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκε στη λίστα, επαναλαμβάνει ότι τα στοιχεία από δημόσιες αρχές που προσκόμισε για την επαλήθευση των ισχυρισμών του ήταν αδιάσειστα και ότι το πρόστιμο καταλογίστηκε «με βάση ένα αγνώστου ταυτότητας και προέλευσης excel, που κατά πάσα πιθανότητα κατασκευάσθηκε μόλις στις 11 Σεπτεμβρίου 2015 και το περιεχόμενο του οποίου είναι απολύτως ελεγχόμενο. Το excel δεν έχει σφραγίδα, υπογραφή, την παραμικρή ένδειξη για τον εκδότη του, ούτε και κάποιο χαρακτηριστικό στοιχείο αυθεντικότητας και δεν μπορεί να σταθεί ως αποδεικτικό στοιχείο σε καμία δικονομική διαδικασία ή δικαστική διερεύνηση».

«Η προαναγγελία του καταλογισμού σε βάρος μου», συνεχίζει, «έγινε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό το προηγούμενο Σάββατο, πριν ολοκληρωθεί ο φορολογικός έλεγχος. Οπως, εξάλλου, είχε προεξοφληθεί η ενοχή μου και σε προεκλογικό σποτ, τη 10η Σεπτεμβρίου του 2015, κατά του τεκμηρίου αθωότητας. Σε ποιο κράτος δικαίου ο πρωθυπουργός ανακοινώνει ονομαστικό καταλογισμό, προτού αυτός συμβεί; Να γιατί, η δίωξή μου και πολιτική και προμελετημένη είναι».

Υπενθυμίζει ακόμη ότι ο έλεγχος του ΣΔΟΕ, που έληξε τον Ιούνιο του 2015, στο συμπέρασμα ότι δεν προέκυψαν στοιχεία εις βάρος του, που να αποδεικνύουν “απόκρυψη” εισοδήματος και γι’ αυτό έκρινε ότι η υπόθεση έπρεπε να μπει στο αρχείο. «Εμεινε όμως ανοικτή, διότι ο δεύτερος ελεγκτής επιφυλάχθηκε τότε, ενώ δύο βδομάδες αργότερα αποσπάστηκε στο προσωπικό γραφείο του σημερινού αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών!». Ο κ. καταλήγει ότι πρόκειται για «μεθοδευμένη σκευωρία» σε βάρος του, την οποία «θα καταρρίψει πλήρως, προσφεύγοντας στα δικαστήρια, ελληνικά και ευρωπαϊκά και συμπληρώνει: «Από αυτή την ιστορία θα βγουν τελικά στιγματισμένοι όσοι προσπαθούν να με σπιλώσουν».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Βεβαιώσεις αμπελοκαλλιέργειας για το έτος 2021 #αμπελοκαλλιέργεια - https://t.co/MItHy3qxQP -

  • Η εκκλησία της Δημητριάδος τίμησε τον Άγιο Δημήτριο #ΆγιοςΔημήτριος - https://t.co/xfsmgRqt1H -

  • Βλάβη στο νέο #ρολόι του σιλό Βόλου #ρολόι - https://t.co/Y94faEAKiV -

"Αλιεύοντας" την είδηση