Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Παπανδρέου: Μετανιώνω που δεν έγινε το δημοψήφισμα, με τη συναίνεση του λαού θα είχαμε πολύ πιο γρήγορα αποτελέσματα
Παπανδρέου: Μετανιώνω που δεν έγινε το δημοψήφισμα, με τη συναίνεση του λαού θα είχαμε πολύ πιο γρήγορα αποτελέσματα

Παπανδρέου: Μετανιώνω που δεν έγινε το δημοψήφισμα, με τη συναίνεση του λαού θα είχαμε πολύ πιο γρήγορα αποτελέσματα

Για τον ρόλο του στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, για το ενδεχόμενο μιας πιθανής συγς ΣΥΡΙΖΑ-Δ, την πρότασή του για δημοψήφισμα αλλά και για το κατά πόσο ο και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να εκφράσουν την Κεντροαριστερά μίλησε μεταξύ άλλων στην εκπομπή Ιστορίες του ΣΚΑΪ και τον Παύλο Τσίμα ο πρώην Πρωθυπουργός, .

Αναφερόμενος στις μετεκλογικές εξελίξεις είπε πως «η συμμετοχή 210.000 ανθρώπων στην εκλογική διαδικασία για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς δείχνει ότι ο θέλει την ανασυγκρότηση αυτού του χώρου, αλλά και ότι «η συμμετοχή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημοκρατία, για τη λειτουργία της χώρας μας», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς αν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην ηγεσία που θα αναδειχθεί, απάντησε , σημειώνοντας πως και ο ίδιος είναι μέρος αυτής της προσπάθειας, κι ας μην έχει ενεργή εμπλοκή. «Θέλω να συμβάλλω ως εγγυητής, έχω μια υποχρέωση να συμβάλλω προς αυτήν την κατεύθυνση, αυτό θα κάνω. Η ενότητα είναι πολύ σημαντική», πρόσθεσε.

ή Ανδρουλάκης;

Στο αν προτιμά κάποιον από τους δύο υποψηφίους -Φώφη και ίκο Ανδρουλάκη- ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών, σημείωσε ότι επιθυμεί να κρατήσει αποστάσεις διατηρώντας έναν διαφορετικό ρόλο, ωστόσο τόνισε ότι «γνωρίζω πολύ καλά και τη Φώφη, έχουμε δουλέψει μαζί, και παρά το ότι αργήσαμε σε αυτήν τη διαδικασία ανασυγκρότησης, μπορούσαν προφανώς να έχουν γίνει νωρίτερα κάποια βήματα. Θεωρώ ότι έπαιξε ένα θετικό ρόλο στην διαδικασία αυτή, ένα θετικό πρόσημο, και έχουμε φτάσει εδώ που έχουμε φτάσει».

«Αριστερός μόνο στα λόγια ο Τσίπρας»

Στον Αλέξη Τσίπρα καταλόγισε ότι «είναι Αριστερός μόνο στα λόγια», καθώς «έφερε την πρώτη χρονιά σχεδόν την καταστροφή της χώρας, ακόμα ζούμε τα capital controls. Μας χρέωσε άλλα 80 δισ., τον ελληνικό λαό, όταν εμείς είχαμε κάνει το 100 δισ. Δηλαδή μας πήγε πολύ πίσω».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση