Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Η παντοδυναμία των ταξί επιστρέφει με νόμο
Η παντοδυναμία των ταξί επιστρέφει με νόμο

Η παντοδυναμία των ταξί επιστρέφει με νόμο

Τρικλοποδιά στην απελευθέρωση της αγοράς των ταξί επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση, ακολουθώντας την πάγια τής εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συντεχνιών, εις βάρος του επιβατικού κοινού. Με πρόσχημα την νομικού πλαισίου που θα διέπει τη λειτουργία όλων των κατηγοριών ταξί, το υπουργείο Υποδομών προωθεί νομοσχέδιο το οποίο «κλείνει» την ακόμη περισσότερο, ενώ εξομοιώνει κάθε τύπο εταιρείας που δεν αποτελεί μέρος του συνδικάτου των ταξί. Πρακτικά, το νομοσχέδιο θέτει περιορισμούς, οι οποίοι στερούν μεγάλο μέρος της ευελιξίας την οποία παρέχουν εταιρείες τύπου Beat (πρώην Taxibeat), ενώ εξομοιώνει με την Uber τις εταιρείες τύπου Beat και τα ραδιοταξί.

Και όλα αυτά τη στιγμή που η Uber βρίσκεται σε διαμάχη σε διάφορες χώρες του κόσμου –στο Λονδίνο αποφασίστηκε η προσωρινή μη ανανέωσή της άδειάς της– και ενώ η Taxibeat αποτέλεσε το αντικείμενο μιας από τις μεγαλύτερες εξαγορές startup εταιρειών στην Ελλάδα. Κεντρικό πρόσωπο σε όλη αυτή τη διαμάχη για ακόμη μία φορά ο γνωστός και θορυβώδης πρόεδρος της ΠΟΕΙΑΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων) Θύμιος Λυμπερόπουλος, ο οποίος φαίνεται ότι «κρατά», εκτός από μεγάλη μερίδα του κλάδου των αυτοκινητιστών και στελέχη της κυβέρνησης υπό τη μυστική επιρροή του.

Σημειώνεται ότι ο Λυμπερόπουλος, που διατηρούσε παραδοσιακούς δεσμούς με τη .Δ., φαίνεται ότι βρήκε τρόπο να προσεγγίσει το κυβερνών κόμμα, το οποίο μέσω του συνδικαλιστή επιχειρεί να αποσπάσει μεγάλο μέρος του κλάδου των αυτοκινητιστών. Και αυτό γιατί η πλειονότητα των προβλέψεων του νέου σχεδίου νόμου φαίνεται ότι εξυπηρετεί την παραδοσιακή αγορά των ταξί, η οποία στο παρελθόν πλήρωνε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την απόκτηση μιας άδειας. Αυτοκινητιστές ταξί και κυρίως επιβάτες βρίσκονται για ακόμη μία φορά στο επίκεντρο ενός «πολέμου» μεταξύ του «παλιού» καθεστώτος, το οποίο αναζητεί τρόπους να επιβιώσει παρά την αλλαγή των δεδομένων και της καινοτομίας στην ψηφιακή εποχή.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Προς ολοκλήρωση οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου από Αμποβό (Αφύσσου) προς παραλία Ραζή στον Προφήτη Ηλία… - https://t.co/EtOegWm861 -

  • Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένια μετάλλια από Ντούσκο και Αναστασιάδου #κωπηλασία - https://t.co/8Ttc1EJXEy -

  • Τσιτσιπάς: Στον επόμενο γύρο του Roland Garros #ΣτέφανοςΤσιτσιπάς - https://t.co/1bVwW98YiE -

"Αλιεύοντας" την είδηση