Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Η παντοδυναμία των ταξί επιστρέφει με νόμο
Η παντοδυναμία των ταξί επιστρέφει με νόμο

Η παντοδυναμία των ταξί επιστρέφει με νόμο

Τρικλοποδιά στην απελευθέρωση της αγοράς των επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση, ακολουθώντας την πάγια πρακτική τής εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συντεχνιών, εις βάρος του επιβατικού κοινού. Με πρόσχημα την προώθηση νομικού πλαισίου που θα διέπει τη λειτουργία όλων των κατηγοριών , το προωθεί νομοσχέδιο το οποίο «κλείνει» την ακόμη περισσότερο, ενώ εξομοιώνει κάθε τύπο εταιρείας που δεν αποτελεί μέρος του συνδικάτου των . Πρακτικά, το νομοσχέδιο θέτει περιορισμούς, οι οποίοι στερούν μεγάλο μέρος της ευελιξίας την οποία παρέχουν εταιρείες τύπου Beat (πρώην ), ενώ εξομοιώνει με την Uber τις εταιρείες τύπου Beat και τα ραδιοταξί.

Και όλα αυτά τη στιγμή που η Uber βρίσκεται σε διαμάχη σε διάφορες χώρες του κόσμου –στο Λονδίνο αποφασίστηκε η προσωρινή μη ανανέωσή της άδειάς της– και ενώ η αποτέλεσε το αντικείμενο μιας από τις μεγαλύτερες εξαγορές startup εταιρειών στην . Κεντρικό πρόσωπο σε όλη αυτή τη διαμάχη για ακόμη μία φορά ο γνωστός και θορυβώδης πρόεδρος της ΠΟΕΙΑΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων) Θύμιος Λυμπερόπουλος, ο οποίος φαίνεται ότι «κρατά», εκτός από μεγάλη μερίδα του κλάδου των αυτοκινητιστών και στελέχη της κυβέρνησης υπό τη μυστική επιρροή του.

Σημειώνεται ότι ο Λυμπερόπουλος, που διατηρούσε παραδοσιακούς δεσμούς με τη .Δ., φαίνεται ότι βρήκε τρόπο να προσεγγίσει το κυβερνών κόμμα, το οποίο μέσω του συνδικαλιστή επιχειρεί να αποσπάσει μεγάλο μέρος του κλάδου των αυτοκινητιστών. Και αυτό γιατί η πλειονότητα των προβλέψεων του νέου σχεδίου νόμου φαίνεται ότι εξυπηρετεί την των ταξί, η οποία στο παρελθόν πλήρωνε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την απόκτηση μιας άδειας. Αυτοκινητιστές ταξί και κυρίως επιβάτες βρίσκονται για ακόμη μία φορά στο επίκεντρο ενός «πολέμου» μεταξύ του «παλιού» καθεστώτος, το οποίο αναζητεί τρόπους να επιβιώσει παρά την αλλαγή των δεδομένων και της καινοτομίας στην εποχή.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέα γέφυρα στον Ξηριά κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5dHeOA4ehL -

  • Ελαφρά τραυματίστηκε 11χρονη από σπασμένο τζάμι #σπασμένοτζάμι - https://t.co/WnozfU8H5Z -

  • Απονομή επάθλων της 41ης Ανάβασης Πορταριάς #41ηΑνάβασηΠορταριάς - https://t.co/PUfYVXinon -

"Αλιεύοντας" την είδηση