Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Πάνω από 10.000 πρόσφυγες θα εγκαταλείψουν την Λέσβο μέχρι το βράδυ
Πάνω από 10.000 πρόσφυγες θα εγκαταλείψουν την Λέσβο μέχρι το βράδυ

Πάνω από 10.000 πρόσφυγες θα εγκαταλείψουν την Λέσβο μέχρι το βράδυ

Μπροστά στον κίνδυνο κοινωνικής ς στην κι με σκοπό ν διευκολυνθεί άμεσα η καταγραφή των μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στο νησί, αποφασίστηκε η παραχώρηση των εγκαταστάσεων του γηπέδου, «Γεώργιος Σκούφος» του νοτιοδυτικού άκρου της πόλης. Η παραχώρηση του εν λόγω χώρου αποφασίστηκε σε με υπηρεσιακή πρωθυπουργό κα. Θάνου και ανακοινώθηκε την Τρίτη από το Δήμο Λέσβου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η παραχώρηση του γηπέδου θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη (10/09), καθώς γειτνιάζει με τρία σχολικά συγκροτήματα και την Παρασκευή που ανοίγουν τα σχολεία ο χώρος πρέπει να επιστρέψει στους μαθητές χρήστες του. «Σκοπός της παραχώρησης», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, «είναι η όσο το δυνατό γρηγορότερη και μαζικότερη καταγραφή και αναχώρηση των παράτυπων μεταναστών και προσφύγων από το νησί μας».

Hδη, πάντως από τις πρώτες ώρες λειτουργίας του νέου χώρου καταγραφής, παρατηρείται μια σχετική αποσυμφόρηση της πόλης της ς, «η οποία ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει να βελτιώνεται και τις επόμενες μέρες» λέει ο κ. Γαληνός.

Η του νέου χώρου καταγραφής αποτελεί μέρος του νέου σχεδίου αντιμετώπισης των επιπτώσεων του προσφυγικού προβλήματος στη Λέσβο. Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, ενεργοποιούνται το φυλάκιο της Κάπης και της Κλειούς και το στρατόπεδο της ς. Εκεί θα συγκεντρώνονται οι αφικνούμενοι,, αντίστοιχα στη Συκαμνιά και το Μανταμάδο και στην περιοχή της Μήθυμνας. Εκεί θα καταγράφονται, θα εκδίδονται εισιτήρια και θα μεταφέρονται στο Σίγρι όπου και θα επιβιβάζονται σε πλοίο που θα βρίσκεται στο λιμάνι του Σιγρίου.
Από την άλλη μεριά, όσοι θα έρχονται στη Μυτιλήνη και στη γύρω περιοχή της θα καταγράφονται στο παλιό στρατόπεδο Κουρτζή και από το λιμάνι της Μυτιλήνης θα αναχωρούν για τον Πειραιά. Ας σημειωθεί ότι η παραχώρηση του στρατοπέδου -το οποίο ανήκει στην - έχει ζητηθεί από την ίδια την πρωθυπουργό.

Ας σημειωθεί ότι την Δευτέρα αναχώρησαν από την Μυτιλήνη με τα πλοία «Ελευθέριος Βενιζέλος» και «Blue Star 1» 2.850 πρόσφυγες και μετανάστες. Ενώ, για σήμερα, Τρίτη, έχει σχεδιαστεί και ήδη άρχισε να υλοποιείται η αναχώρηση περί των 8.000 μεταναστών και προσφύγων. Συγκεκριμένα,  ήδη αναχώρησαν για Πειραιά με τα πλοία «Πάτμος» και «Τέρα Τζετ» 3.800 άτομα. Ενώ και μέχρι το βράδυ θα αναχωρήσουν για τον Πειραιά 3.200 άτομα με τα πλοία «Ελευθέριος Βενιζέλος» και «Αριάδνη» και περί τα 1.000 άτομα με το «Blue Star 1» για Καβάλα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση