Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Πανελλήνιος νησιωτικός, σχολικός, διαγωνισμός «Πάμε Λιμάνι»
Πανελλήνιος νησιωτικός, σχολικός, διαγωνισμός «Πάμε Λιμάνι»

Πανελλήνιος νησιωτικός, σχολικός, διαγωνισμός «Πάμε Λιμάνι»

Ο Οργανισμός Ηλεκτρικών Σκαφών Ελλάδος και ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ) με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και υπό την αιγίδα των Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Υπουργείου Τουρισμού και Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας συνδιοργανώνουν τον 1ο Πανελλήνιο Νησιωτικό Σχολικό Διαγωνισμό με τίτλο «Πάμε Λιμάνι» και θέμα τα ηλεκτρικά σκάφη και πλοία.

Οι αγωνιστικές φάσεις του διαγωνισμού διεξάγονται σε ανά την Ελλάδα και ο ακριβής χρόνος διεξαγωγής του, υπολογίζεται σε εννέα μήνες και πιο συγκεκριμένα από τις 23 Σεπτεμβρίου 2019 έως και τις 13 Ιουνίου 2020.

Στις έναρξης του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκαν στην Κέρκυρα συμμετείχε εκπροσωπώντας το Επιμελητήριο Μαγνησίας το μέλος του Δ.Σ., μέλος Δ.Σ. του ΕΟΕΑΝ και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού Αθανάσιος Ζλατούδης.

Η ιδέα του διαγωνισμού στηρίζεται στην της τεχνολογίας των ηλεκτρικών σκαφών με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της διάδοσης της τεχνολογίας αυτής και με ειδικότερους στόχους:

  • Την ανάδειξη νέων ταλέντων στο χώρο της Ναυπήγησης και της Μηχανικής των Σκαφών και πλοίων
  • Τη διασύνδεση της Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας μέσω της δημιουργίας εικονικών επιχειρήσεων τεχνολογιών αιχμής και
  • Την υποστήριξη της δραστηριοποίησης αυτών των επιχειρήσεων εντός της Ελληνικής Νησιωτικής Επικράτειας δίνοντας τη δυνατότητα στις τοπικές νησιωτικές οικονομίες να αναπτύξουν πέραν των παραδοσιακών προφίλ πλούτου (πχ παραδοσιακά προϊόντα, τουρισμού κ.α.), αυτό της κατασκευής και παραγωγικής τεχνολογίας, επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να συμβάλει στην επανεκκίνηση της βιοτεχνίας και βιομηχανίας στην χώρα μας, χρησιμοποιώντας ως άρμα τον ναυπηγικό τομέα στον οποίο η χώρα μας διατηρεί μακραίωνη παράδοση.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από 13 έως 18 ετών που φοιτούν σε της Νησιωτικής Ελλάδας και νομούς της ηπειρωτικής χώρας στους οποίους ανήκουν νησιά.

Στο προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές για τον διαγωνισμό στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Μαγνησία.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.pamelimani.gr.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση