Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Παλαιστίνη: Κοινή δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου και των μελών της Διεθνούς Αποστολής Αλληλεγγύης και Υποστήριξης του απεργού πείνας
Παλαιστίνη: Κοινή δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου και των μελών της Διεθνούς Αποστολής Αλληλεγγύης και Υποστήριξης του απεργού πείνας

Παλαιστίνη: Κοινή δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου και των μελών της Διεθνούς Αποστολής Αλληλεγγύης και Υποστήριξης του απεργού πείνας

Κοινή δήλωση για την κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιώματων των Παλαιστινίων από το καθεστώς αυθαίρετων και πολυετών διοικητικών κρατήσεων χωρίς δίκη εξέδω το πρωί η και τα μέλη της Διεθνούς Αποστολής στην κοινή τους δήλωση μετά την ολοκλήρωση της διήμερης κατεπείγουσας μετάβασής τους σε Ραμάλα και Ναμπλούς για την υποστήριξη του απεργού πείνας Bilal Kayed, που εισέρχεται στην 64η ημέρα άς πείνας, αλυσοδεμένος στο κρεβάτι του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος σε απάνθρωπες συνθήκες, την που η ζωή του κρέμεται από μια κλωστή και ο ίδιος αρνείται κάθε ενίσχυση με βιταμίνες.

Η Αντιπροσωπεία, που αποτελείται από την , τον Ognumur Jonasson, μέλος του Κοινοβουλίου της Ισλανδίας, πρώην υπουργός, μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, τον Fra McCann, μέλος της Νομοθετικής Συνέλευσης της Βορείου Ιρλανδίας και τον Paul Gavan, μέλος της Γερουσίας της Ιρλανδίας διατύπωσε δημόσια έκκληση για την άμεση απελευθέρωση του Bilal Kayed και την άμεση κατάργηση του καθεστώτος διοικητικών κρατήσεων.

Η δήλωση έxει ως εξής:
‘'Ανταποκρινόμενοι στο κατεπείγον αίτημα Διεθνών Οργανώσεων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εμείς ως και ως πολιτικοί από τρεις διαφορετικές χώρες, συμφωνήσαμε να συμμετάσχουμε στην ad hoc Διεθνή Αποστολή στην για την υποστήριξη του αιτήματος άμεσης απελευθέρωσης του Bilal Kayed.

O Bilal Kayed, 35 ετών σήμερα, έχει εξ ολοκλήρου εκτίσει την ποινή 14, 5 ετών που του είχε επιβληθεί και επρόκειτο να αποφυλακισθεί στις 13 Ιουνίου . Παρ' όλα αυτά, αντί να αποφυλακισθεί, υποβλήθηκε στο αυθαίρετο καθεστώς της διοικητικής σης, η οποία ισοδυναμεί με εκτελεστική παράταση της ποινής του, χωρίς κατηγορία και χωρίς δίκη.

Ο Bilal Kayed ξεκίνησε απεργία πείνας και διανύει σήμερα την 64η ημέρα, διεκδικώντας την ελευθερία του. Είναι δεμένος χειροπόδαρα στο νοσοκομειακό κρεβάτι και η ζωή του διατρέχει, πλέον, σοβαρό κίνδυνο.
Ως άνθρωποι που έχουμε υπηρετήσει τον σεβασμό και την υπεράσπιση των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων στις χώρες μας και διεθνώς, θεωρήσαμε ότι είναι καθήκον μας να μιλήσουμε όχι μόνο για την υπόθεση του Bilal Kayed, αλλά και εναντίον του καθεστώτος της διοικητικής κράτησης, η οποία αποτελεί παραβίαση θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων και ελευθεριών, που κατοχυρώνονται από όλες τις συμβάσεις το Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Διεθνούς Ανυρωπιστικού Δικαίου.

Επιπροσθέτως, θεωρούμε ότι είναι υποχρέωσή μας να μιλήσουμε εναντίον τως παράτασης της κράτησης του Bilal Kayed, η οποία αποτελεί άμεση και αυτοτελή παραβίαση των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Ζητήσαμε να δούμε τον Bilal Kayed στο νοσοκομείο, υποβάλλοντας επίσημο αίτημα υπό τις ιδιότητές μας. Αγανακτούμε για το γεγονός ότι το αίτημά μας δεν απαντήθηκε, στοιχείο το οποίο –από μόνο του- εντείνει τις ανησυχίες μας για την προστασία της ζωής του.

Με την παρούσα δήλωση, επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας για άμεση απελευθέρωση του Bilal Kayed και την κατάργηση της απεχθούς πρακτικής της διοικητικής κράτησης.”

Στο πλαίσιο των δράσεων της Διεθνούς Αποστολής η Ζωή Κωνσταντοπούλου επισκέφθηκε, κατά τη δεύτερη ημέρα παραμονής της στην , τα στρατιωτικά δικαστήρια, λίγο έξω από την Ραμάλα, αλλά και την Ιερουσαλήμ.

"Αλιεύοντας" την είδηση