Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » «Παγώνουν» οι αλλαγές σε τέλη κυκλοφορίας και επίδομα θέρμανσης
«Παγώνουν» οι αλλαγές σε τέλη κυκλοφορίας και επίδομα θέρμανσης

«Παγώνουν» οι αλλαγές σε τέλη κυκλοφορίας και επίδομα θέρμανσης

«Παγώνουν», όπως όλα δείχνουν, δύο από τις εξαγγελίες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδη, οι οποίες αφορούσαν σε αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας και το επίδομα θέρμανσης.

Σύμφωνα με ανώτατο παράγοντα του υπουργείου, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να μη γίνουν αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας και να παραμείνουν τα περυσινά, καθώς ο δεν επιτρέπει παρεμβάσεις.

Σημειώνεται ότι κ. Αλεξιάδης είχε εισηγηθεί αλλαγές οι οποίες αφορούσαν σε μειώσεις τελών κυκλοφορίας για τα παλαιά μεσαίου και μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα και σε αυξήσεις για τα καινούργια και ακριβά. Ταυτόχρονα, ο ίδιος παράγοντας, ερωτηθείς για το επίδομα θέρμανσης, απάντησε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών εξετάζουν αν είναι τεχνικά δυνατό να υποστηριχθούν οι αλλαγές στα γεωγραφικά κριτήρια χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης που είχε εισηγηθεί ο αναπληρωτής υπουργός. Το θέμα, όπως είπε, θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες σημειώνοντας ότι: «Στον βαθμό που μπορούν να υποστηριχθούν οι αλλαγές από τις υπηρεσίες σε τεχνικό επίπεδο, αυτές θα προχωρήσουν». Η πρόταση προέβλεπε αλλαγές στη γεωγραφική κατανομή των δικαιούμενων ποσοτήτων επιδοτούμενου καυσίμου, με ανάδειξη των κλιματικών συνθηκών. Για παράδειγμα, οι ορεινές περιοχές θα περάσουν στην πρώτη ζώνη, όπου το επίδομα είναι υψηλότερο και οι πεδινές θα παραμείνουν στη β΄ ζώνη, ενδεχομένως και κάποιες να μετατοπισθούν στη γ΄ ζώνη. Σχετικά με το αίτημα φορέων για ή αναβολή των επικείμενων αυξήσεων από 1ης Ιανουαρίου του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα τσιγάρα, η ίδια πηγή απέκλεισε κατηγορηματικά να μην εφαρμοστούν.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση