Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / «Παγώνουν» οι αλλαγές σε τέλη κυκλοφορίας και επίδομα θέρμανσης
«Παγώνουν» οι αλλαγές σε τέλη κυκλοφορίας και επίδομα θέρμανσης

«Παγώνουν» οι αλλαγές σε τέλη κυκλοφορίας και επίδομα θέρμανσης

«Παγώνουν», όπως όλα δείχνουν, δύο από τις εξαγγελίες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδη, οι οποίες αφορούσαν σε αλλαγές στα και το .

Σύμφωνα με ανώτατο παράγοντα του υπουργείου, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να μη γίνουν αλλαγές στα και να παραμείνουν τα περυσινά, καθώς ο δεν επιτρέπει .

Σημειώνεται ότι κ. Αλεξιάδης είχε εισηγηθεί αλλαγές οι οποίες αφορούσαν σε μειώσεις τελών κυκλοφορίας για τα παλαιά μεσαίου και μεγάλου κυβισμού και σε για τα καινούργια και ακριβά. Ταυτόχρονα, ο ίδιος παράγοντας, ερωτηθείς για το , απάντησε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών εξετάζουν αν είναι τεχνικά δυνατό να υποστηριχθούν οι αλλαγές στα γεωγραφικά κριτήρια χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης που είχε εισηγηθεί ο αναπληρωτής . Το θέμα, όπως είπε, θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες σημειώνοντας ότι: «Στον βαθμό που μπορούν να υποστηριχθούν οι αλλαγές από τις υπηρεσίες σε τεχνικό επίπεδο, αυτές θα προχωρήσουν». Η πρόταση προέβλεπε αλλαγές στη γεωγραφική κατανομή των δικαιούμενων ποσοτήτων επιδοτούμενου καυσίμου, με ανάδειξη των κλιματικών συνθηκών. Για παράδειγμα, οι ορεινές περιοχές θα περάσουν στην πρώτη ζώνη, όπου το επίδομα είναι υψηλότερο και οι πεδινές θα παραμείνουν στη β΄ ζώνη, ενδεχομένως και κάποιες να μετατοπισθούν στη γ΄ ζώνη. Σχετικά με το αίτημα φορέων για ή αναβολή των επικείμενων αυξήσεων από 1ης Ιανουαρίου του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα τσιγάρα, η ίδια πηγή απέκλεισε κατηγορηματικά να μην εφαρμοστούν.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αντικατάσταση παλαιών υδρομετρητών με νέα «έξυπνα υδρόμετρα» στον Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/91ijCbd0RW… -

  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «#Αγγλικά στο #Νηπιαγωγείο: Προς μια Πολυγλωσσική Εκπαίδευση» - https://t.co/7re6IZCmGM… -

  • Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο τουρνουά βόλεϊ γυναικών του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 - https://t.co/05RmD4w1fr… -

"Αλιεύοντας" την είδηση