Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » «Παγώνει» ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση έως 16 Νοεμβρίου
«Παγώνει» ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση έως 16 Νοεμβρίου

«Παγώνει» ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση έως 16 Νοεμβρίου

Τροπολογία με την οποία παρατείνεται έως τις 16 Νοεμβρίου η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων από τις επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης στο καθεστώς του ΦΠΑ κατέθεσε χθες το υπουργείο Οικονομικών μέχρι να βρεθούν τα ισοδύναμα για την πλήρη ή μερική κατάργηση του μέτρου. Πέραν της φορολογίας στον τζόγο, ως ισοδύναμο εξετάζεται να εφαρμοστεί ο ΦΠΑ 23% και ένα μέρος να επιστρέφεται με τη μορφή έκπτωσης φόρου περιορίζοντας την επιβάρυνση στο 13%.

Με την ίδια τροπολογία διαγράφονται τυχόν πρόστιμα τα οποία επιβλήθηκαν ήδη από τις εφορίες σε υπόχρεους σε ΦΠΑ, ενώ διευκρινίζεται ότι εκπρόθεσμες δηλώσεις ΦΠΑ για την περιόδο από 20 Ιουλίου έως 16 Νοεμβρίου υποβάλλονται χωρίς πρόστιμα έως το τέλος του μήνα. Προκειμένου να μη λειτουργούν παράνομα οι επιχειρήσεις που παρέχουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες, καθώς οι διατάξεις του νόμου προβλέπουν επιβολή ΦΠΑ 23%, αποφασίσθηκε η ανωτέρω παράταση.

Συγκεκριμένα, με την τροπολογία ορίζεται ότι «η δήλωση μεταβολών για τη μετάταξη στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ υποβάλλεται έως και τις 16 Νοεμβρίου 2015», και διευκρινίζεται ότι στην περίπτωση όπου έχουν εκδοθεί φορολογικά στοιχεία χωρίς ΦΠΑ για πράξεις οι οποίες πραγματοποιούνται από 20 Ιουλίου 2015 έως και 16 Νοεμβρίου 2015, παρέχεται η δυνατότητα στους υποκείμενους στον φόρο να εκδίδουν έως και 23 Νοεμβρίου συμπληρωματικά στοιχεία για την επιβολή ΦΠΑ στις πράξεις αυτές.

Τα συμπληρωματικά στοιχεία καταχωρίζονται είτε στη δήλωση ΦΠΑ που αφορά τη φορολογική περίοδο εντός της οποίας νόμιμα οφείλεται ο αυτός και εκδόθηκε το αρχικό φορολογικό στοιχείο, είτε στη δήλωση ΦΠΑ της φορολογικής περιόδου κατά την οποία εκδόθηκε το συμπληρωματικό στοιχείο.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση