Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / «Παγώνει» ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση έως 16 Νοεμβρίου
«Παγώνει» ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση έως 16 Νοεμβρίου

«Παγώνει» ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση έως 16 Νοεμβρίου

με την οποία παρατείνεται έως τις 16 Νοεμβρίου η υποβολής των δηλώσεων από τις που παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης στο καθεστώς του κατέθεσε χθες το υπουργείο Οικονομικών μέχρι να βρεθούν τα για την πλήρη ή μερική κατάργηση του μέτρου. Πέραν της φορολογίας στον τζόγο, ως ισοδύναμο εξετάζεται να εφαρμοστεί ο 23% και ένα μέρος να επιστρέφεται με τη μορφή έκπτωσης φόρου περιορίζοντας την επιβάρυνση στο 13%.

Με την ίδια διαγράφονται τυχόν τα οποία επιβλήθηκαν ήδη από τις εφορίες σε υπόχρεους σε ΦΠΑ, ενώ διευκρινίζεται ότι εκπρόθεσμες δηλώσεις ΦΠΑ για την περιόδο από 20 Ιουλίου έως 16 Νοεμβρίου υποβάλλονται χωρίς έως το τέλος του μήνα. Προκειμένου να μη λειτουργούν παράνομα οι που παρέχουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες, καθώς οι διατάξεις του νόμου προβλέπουν επιβολή ΦΠΑ 23%, αποφασίσθηκε η ανωτέρω .

Συγκεκριμένα, με την τροπολογία ορίζεται ότι «η δήλωση μεταβολών για τη μετάταξη στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ υποβάλλεται έως και τις 16 Νοεμβρίου 2015», και διευκρινίζεται ότι στην περίπτωση όπου έχουν εκδοθεί φορολογικά στοιχεία χωρίς ΦΠΑ για πράξεις οι οποίες πραγματοποιούνται από 20 Ιουλίου 2015 έως και 16 Νοεμβρίου 2015, παρέχεται η δυνατότητα στους υποκείμενους στον φόρο να εκδίδουν έως και 23 Νοεμβρίου συμπληρωματικά στοιχεία για την επιβολή ΦΠΑ στις πράξεις αυτές.

Τα συμπληρωματικά στοιχεία καταχωρίζονται είτε στη δήλωση ΦΠΑ που αφορά τη φορολογική περίοδο εντός της οποίας νόμιμα οφείλεται ο φόρος αυτός και εκδόθηκε το αρχικό στοιχείο, είτε στη δήλωση ΦΠΑ της φορολογικής περιόδου κατά την οποία εκδόθηκε το συμπληρωματικό στοιχείο.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Βρέθηκε σε ρέμα στην #Αργαλαστή η ηλικιωμένη #Αργαλαστή - https://t.co/ZtXBwuGwTd -

  • Αγνοείται 85χρονη στην Αργαλαστή - https://t.co/ZLHqqZFDQQ -

  • Τριάντα τρία θετικά κρούσματα covid-19 στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/rWIjABod7O -

"Αλιεύοντας" την είδηση