Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » «Παγώνει» έως 16/10 η επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση
«Παγώνει» έως 16/10 η επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

«Παγώνει» έως 16/10 η επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

Παράταση έως 16 Οκτωβρίου θα δοθεί για την υπαγωγή των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων στο καθεστώς ΦΠΑ 23%, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά την Τετάρτη.

«Μέσα στην ημέρα θα γίνουν οι απαραίτητες νομικές ενέργειες για να ανασταλεί το μέτρο ς του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική , μέχρι να ανοίξει η Βουλή», είχε προαναγγείλει νωρίτερα στον ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Πρόσθεσε μάλιστα πως η ελήφθη μετά από διακομματικό αίτημα.

«Πρέπει να φορολογούμε τόσο όσο να μπορούμε να εισπράξουμε, διαφορετικά χάνει το δημόσιο», τόνισε.

Η του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται εκτεθειμένη για το θέμα της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική , καθώς, παρά τις περί του αντιθέτου πληροφορίες που εντέχνως διακινήθηκαν λίγο πριν αναλάβει καθήκοντα η , φαίνεται ότι δεν έγινε καμιά προσπάθεια αναστολής της εφαρμογής του μέτρου.

Μάλιστα, χθες, σε μια πρωτοφανή επίδειξη διγλωσσίας, ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του δεσμεύθηκε ότι εάν επικρατήσει στις εκλογές θα καταργήσει το μέτρο, που ο ίδιος στο προγράμματος που παρουσίασε προ ημερών εμφανίζει σχεδόν ως κοινωνικά δίκαιο. Ειδικότερα στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «η του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση προέκυψε μετά από επίμονο αίτημα των θεσμών.  Η συγκεκριμένη αύξηση ψηφίστηκε στις 15 Ιουλίου και από τη Νέα Δημοκρατία. Μετά και τη δημόσια δήλωση της Κομισιόν ότι δεν ζητήθηκε αύξηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, ζητάμε από την υπηρεσιακή κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναστολή του μέτρου. Σε κάθε περίπτωση, η ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το εν λόγω μέτρο».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση