Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Παγκόσμιο υγρού στίβου: Δύο Κορεάτες νεκροί από κατάρρευση κατασκευής σε κλαμπ
Παγκόσμιο υγρού στίβου: Δύο Κορεάτες νεκροί από κατάρρευση κατασκευής σε κλαμπ

Παγκόσμιο υγρού στίβου: Δύο Κορεάτες νεκροί από κατάρρευση κατασκευής σε κλαμπ

Ασφλείς οι Έλληνες θλητές

Δύο και αρκετοί τραυματίες, μεταξύ των οποίων και που μετέχουν στο 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου, είναι ο τραγικός της κατάρρευσης μίας κατασκευής εντός νυχερινού κέντρου, στη Γκουανγκζού της Νότιας Κορέας.

Το δυστύχημα συνέβη λίγο μετά τις 2:30 π.μ. τοπική ώρα, τη στιγμή που στο κλαμπ διασκέδαζαν εκατοντάδες άτομα, μεταξύ αυτών και αρκετοί /τριες που έχουν ολοκληρώσει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους στη διοργάνωση. Από την κατάρρευση της κατασκευής (κάτι σαν «πατάρι»), έχασαν τη ζωή τους δύο Κορεάτες, ηλικίας 27 και 38 ετών, όπως μεταδίδει το κορεατιό πρακτορείο ειδήσεων “Yonhap”, ενώ μεταξύ των τραυματιών περιλαμβάνονται και αθλητές, κυρίως από τις γυναικείες ομάδες που τελείωσαν χθες (26/7) τους αγώνες τους.

Όπως επιβεβαίωσε η ομοσπονδία ς των ΗΠΑ, στο νυχτερινό κέντρο βρίσκονταν οι πολίστριες της εθνικής ομάδας, που γιόρταζαν την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου παγόσμιου τίτλου. Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει, μεταξύ των ελαφρά τραυματιών περιλαμβάνονται τέσσερις αθλητές από τις ΗΠΑ (ανάμεσά τους φέρεται να υπάρχει και ένας καταδύτης), δύο πολίστριες από τη Νέα Ζηλανδία και άλλη μία από την Ολλανδία, ενώ αναφέρεται επίσης τραυματισμός ενός ατόμου από την Ιταλία και ενός από τη Βραζιλία. Κανείς από τους τραυματίες αθλητές/τριες δεν χρειάστηκε να νοσηλευθεί.

Στο συγκεκριμένο μπαρ διασκέδαζαν πάρα πολλοί αθλητές που είχαν ολοκληρώσει τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, ευτυχώς όμως κανείς και καμία από την ελληνική αποστολή. Οι περισσότεροι έμαθαν για το θλιβερό συμβάν από τα μηνύματα που λάμβαναν από τους οικείους τους, αφού η ώρα ήταν πολύ προχωρημένη για την Κορέα και πιάστηκαν στην κυριολεξία στον ύπνο.

«Είχαμε μια συζήτηση μέχρι τα μεσάνυχτα με τα κορίτσια και μετά πήγαμε κατευθείαν για ύπνο», μας έλεγε το πρωί ο ομοσπονδιακός προπονητής των γυναικών, Γιώργος Μορφέσης. Η Εθνική ομάδα των γυναικών είναι η μόνη που έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της και θα μπορούσαν τα μέλη της να είχαν βγει για ένα ποτό. Οι άνδρες αγωνίζονται σήμερα το μεσημέρι 14:00 τοπική ώρα με τους Γερμανούς για τις θέσεις 7-8 και ήταν στα δωμάτια τους από νωρίς, καθώς έβρεχε καταρρακτωδώς από χθες το απόγευμα χωρίς ακόμα να έχει σταματήσει, ενώ και οι περισσότεροι κολυμβητές είχαν πρωινό ξύπνημα για τα προκριματικά αγωνίσματα του Σαββάτου.

Ήδη πάντως η Παγκόσμια Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι ενημερώθηκε για το ατύχημα, παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και θα είναι στο πλευρό όσων αθλητών τραυματίστηκαν προκειμένου να γυρίσουν με ασφάλεια στα τους.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση