Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Οξύτατη σύγκρουση μεταξύ Ντ. Μπακογιάννη και Ν. Κοτζιά
Οξύτατη σύγκρουση μεταξύ Ντ. Μπακογιάννη και Ν. Κοτζιά

Οξύτατη σύγκρουση μεταξύ Ντ. Μπακογιάννη και Ν. Κοτζιά

Σε οξύτατη μεταξύ του κ. Ν. Κοτζιά και της κ. Ντόρας μετατράπηκε η χθεσινή της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Αμυνας. Η κ. ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών να προσκομίσει στοιχεία προκειμένου να αποδείξει ότι πράγματι υπήρξε καθηγητής στα πανεπιστήμια του Χάρβαρντ, της Οξφόρδης και του Μαρβούργου. Και επέμεινε λέγοντας ότι και τα τρία πανεπιστήμια έχουν αρνηθεί, με επιστολές τους, ότι ο κ. Κοτζιάς διδάσκει σε αυτά. Ο κ. Κοτζιάς απάντησε λέγοντας ότι είναι εν αναστολή καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και την παρέπεμψε στα Ιδρύματα του εξωτερικού προκειμένου να λάβει απαντήσεις για το ακριβές αντικείμενο το οποίο δίδασκε.

Αφησε αιχμές εναντίον της κ. Μπακογιάννη, λέγοντας ότι «άνθρωποι της οικογένειάς» της διακινούν «αθλιότητες». Κατά τη δευτερολογία του ο υπουργός Εξωτερικών άλλαξε ύφος, λέγοντας ότι η κ. Μπακογιάννη είναι τόσο επιθετική εναντίον του διότι έχει «απωθημένο έρωτα». Το συγκεκριμένο ύφος, αλλά και τον χαρακτηρισμό, υιοθέτησε και ο προεδρεύων της Επιτροπής Κ. Δουζίνας, γεγονός που ενόχλησε ιδιαιτέρως την κ. Μπακογιάννη. Η πρώην υπουργός κατηγόρησε ευθέως τους δύο συναδέλφους της για σεξιστική και ρατσιστική συμπεριφορά.

Επί της ουσίας, ο κ. Κοτζιάς δέχθηκε οξύτατη για την πιθανότητα συμμετοχής της Ελλάδας σε τριμερή με την Τουρκία και τη για το προσφυγικό. Ο ίδιος υπεραμύνθηκε της επιλογής να πραγματοποιηθεί τριμερής ανάμεσα στα δύο , λέγοντας ότι δεν πρέπει η να αφήσει τη διαπραγμάτευση για το προσφυγικό στα χέρια τρίτων. Επίσης ανέφερε ότι συμφώνησε με τον Τούρκο ομόλογό του να υπάρχει άμεσος και διαρκής συντονισμός μεταξύ των δύο υπουργείων Εξωτερικών για το προσφυγικό. Ο κ. Κοτζιάς χαρακτήρισε το θέμα του τρόπου χρήσης της βάσης στη Σούδα εμπίπτον στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

  • «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων» - https://t.co/0KD8zMzMo9… -

"Αλιεύοντας" την είδηση