Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ουάσιγκτον προς Αθήνα: Το ΔΝΤ είναι οπωσδήποτε μέρος της λύσης
Ουάσιγκτον προς Αθήνα: Το ΔΝΤ είναι οπωσδήποτε μέρος της λύσης

Ουάσιγκτον προς Αθήνα: Το ΔΝΤ είναι οπωσδήποτε μέρος της λύσης

«Το είναι οπωσδήποτε μέρος της λύσης» διαμηνύει προς την ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Μπάιντεν, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, την Δευτέρα.

Ερωτηθείς από την ανταποκρίτρια της “Κ” στην Ουάσινγκτον, Κατερίνα Σώκου, για τη διαπραγμάτευση και την συμμετοχή του στο , ο κ. Μπάιντεν επισήμανε την ανάγκη παραμονής του Ταμείου στο , προσθέτοντας ότι ο ίδιος επικοινωνεί συνεχώς με την επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ για να επιτευχθεί αυτό.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία του με τον κ. Τσίπρα, ο αμερικανός αντιπρόεδρος τόνισε την σημασία που αποδίδει στην τήρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση των δεσμεύσεών της για την διευθέτηση της ελληνικής κρίσης χρέους, αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

« Ο αντιπρόεδρος… υπογράμμισε την ανάγκη η Ευρώπη να εκπληρώσει την δέσμευση της να καταστήσει βιώσιμο το χρέος της ς μέσω ελάφρυνσης χρέους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως τονίζεται, ο Μπάιντεν και ο Τσίπρας συμφώνησαν στην ανάγκη να συνεχιστεί η στην εφαρμογή των οικονομικών μεταρρυθμίσεων της ς.

Οι δύο ηγέτες επίσης τόνισαν πως έχει σημασία η Ελλάδα, το Διεθνές ομισματικό Ταμείο και οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί να εργαστούν εποικοδομητικά «για να ολοκληρώσουν έγκαιρα την πρώτη αξιολόγηση προγράμματος οικονομικών μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση