Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ουάσιγκτον προς Αθήνα: Το ΔΝΤ είναι οπωσδήποτε μέρος της λύσης
Ουάσιγκτον προς Αθήνα: Το ΔΝΤ είναι οπωσδήποτε μέρος της λύσης

Ουάσιγκτον προς Αθήνα: Το ΔΝΤ είναι οπωσδήποτε μέρος της λύσης

«Το ΔΝΤ είναι οπωσδήποτε μέρος της λύσης» διαμηνύει προς την Αθήνα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζον , ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, την Δευτέρα.

Ερωτηθείς από την ανταποκρίτρια της “Κ” στην Ουάσινγκτον, Κατερίνα Σώκου, για τη διαπραγμάτευση και την συμμετοχή του ΔΝΤ στο , ο κ. επισήμανε την ανάγκη παραμονής του Ταμείου στο πρόγραμμα, προσθέτοντας ότι ο ίδιος επικοινωνεί συνεχώς με την επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ για να επιτευχθεί αυτό.

Στην τηλεφωνική του με τον κ. Τσίπρα, ο αμερικανός αντιπρόεδρος τόνισε την σημασία που αποδίδει στην τήρηση από την των δεσμεύσεών της για την διευθέτηση της ελληνικής κρίσης χρέους, αναφέρει που εξέδωσε ο .

« Ο αντιπρόεδρος… υπογράμμισε την ανάγκη η Ευρώπη να εκπληρώσει την δέσμευση της να καταστήσει βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας μέσω ελάφρυνσης χρέους», αναφέρεται στην .

Όπως τονίζεται, ο Μπάιντεν και ο συμφώνησαν στην ανάγκη να συνεχιστεί η στην εφαρμογή των οικονομικών μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας.

Οι δύο ηγέτες επίσης τόνισαν πως έχει σημασία η , το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί να εργαστούν εποικοδομητικά «για να ολοκληρώσουν έγκαιρα την πρώτη αξιολόγηση προγράμματος οικονομικών μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 55χρονου από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/Tp42jboffZ -

  • #διακομιδή 73χρονης από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/AvNQLnFkfM -

  • Συνελήφθη αλλοδαπός για #παραεμπόριο #παραεμπόριο - https://t.co/bo8i4LndC4 -

"Αλιεύοντας" την είδηση