Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ως «επιτυχία» αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την απόσυρση Καλογρίτσα
Ως «επιτυχία» αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την απόσυρση Καλογρίτσα

Ως «επιτυχία» αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την απόσυρση Καλογρίτσα

Προσπάθεια να αποκρούσει το κύμα των πολιτικών και άλλων αντιδράσεων από την του δεύτερου υπερθεματιστή Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα καταβάλλονται από την κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι η σημερινή εξέλιξη ακολουθεί μία σειρά από ανατροπές και ερωτηματικά, τα οποία θέτουν εν εμφιβόλω τη διαφάνεια και αξιοπιστία της διαδικασίας δημοπράτησης στο σύνολό της, αρχής γενομένης από την αποδοχή της εκπρόθεσμης εγγυητικής επιστολής που κατέθεσε ο επιχειρηματίας πριν την έναρξη του διαγωνισμού.

Ο κ. Καλογρίτσας αποσύρθηκε από τη διαδικασία, αφού δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα χρήματα ώστε να καταθέσει εμπροθέσμως την πρώτη δόση του τιμήματος για την και όχι γιατί απορρίφθηκε από την Επιτροπή του διαγωνισμού σε κάποιο προηγούμενο στάδιο.

 Μαξίμου: Η αποχώρηση Καλογρίτσα ανεβάζει το τίμημα

Το ζήτημα της απόσυρσης Καλογρίτσα συζητήθηκε και στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο που διεξήχθη το πρωί της Δευτέρας στο , υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν κυβερνητικές , «η σημερινή εξέλιξη αναμένεται να ανεβάσει το τίμημα, καθώς ο κ. Σαββίδης είχε δώσει περισσότερα χρήματα διεκδικώντας την ».

Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά με τον επόμενο που αναδείχθηκε από τη δημοπρασία και επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τη διαδικασία θα πρέπει να διενεργηθεί έλεγχος του πόθεν έσχες εντός πέντε ημερών και εντός 15 ημερών να καταβληθεί τι τίμημα.

Αλλωστε, το κυβερνητικό στρατόπεδο στέλνει ομαλής συνέχισης της διαδικασίας ενώ ο Επικρατείας κ. Ν. Παππάς, επί της ουσίας, επιχείρησε να παρουσιάσει τη σημερινή εξέλιξη ως αποτέλεσμα των ασφαλιστικών δικλείδων που ετέθησαν, κάτι που εκ του αποτελέσματος δεν ισχύει.

Δικαιωμένος, πάντως, εμφανίστηκε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ.,Πάνος Καμμένος, ο οποίος έθετε μέσω διαδικτύου συνεχή ερωτήματα για την υποψηφιότητα Καλογρίτσα, χωρίς πάντως να εγείρει και τυπικό θέμα εντός κυβέρνησης. Ο κ. Καμμένος σε ανάρτησή του στο  Twitter προβάλλει τη σημερινή εξέλιξη ως μία νίκη της κυβέρνησης που θέτει τέλος στις πελατειακές σχέσεις: «Η κυβέρνηση απέδειξε οτι η μεταπολίτευση τέλειωσε οι δήθεν “κολλητοί” κόβονται και οι “μη κολλητοί” με το σπαθί τους περνάν 255 έκ€ ταμείο».

Αλλά και ο Επικρατείας Νίκος Παππάς σχολίασε την Καλογρίτσα αναπαράγοντας μέσω Twitter σημερινή δήλωσή του σε ραδιοφωνικό σταθμό. «Εισπράχθηκαν ήδη τα πρώτα 65 εκατ. Η διαδικασία έχει δικλείδες ασφαλείας σε όλες τις φάσεις», δήλωσε ο κος. Παππάς, καθησυχάζοντας για το μέλλον του διαγωνισμού.

Στη συνέντευξή του ο υπουργός Επικρατείας καθησύχασε τους δημοσιογράφους αναφέροντας ότι οι άδειες για τους υπόλοιπους υπερθεματιστές θα δοθούν κανονικά και εμπρόθεσμα. «Οι διαδικασίες οι γραφειοκρατικές για τις υπόλοιπες άδειες δεν σταματούν, ούτε καθυστερούν», ανέφερε, ενώ σε ερώτηση για το μέλλον των τριώ υπερθεματιστών που έχουν ήδη καταθέσει την πρώτη δόση «υπάρχει η εκκρεμότητα των προδικαστικών προσφυγών, θα κρίνει η Επιτροπή μέσα στα προβλεπόμενα και μόλις ολοκληρωθεί αυτό θα προχωρήσουμε στην έκδοση των αδειών».

Σχετικά με την πιθανή αίτηση παράτασης από τον πρώτο επιλαχόντα στον διαγωνισμό, κο. ιβάν Σαββίδη, ο Ν. Παππάς είπε πως «οι προθεσμίες αυτές αφορούν τους τέσσερις υπερθεματιστές. Πρέπει να είσαι οριστικός υπερθεματιστής για να πάρεις τις προθεσμίες, η αλληλουχία των γεγονότων είναι δηλαδή ο επιλαχών να οριστεί».

Όσο για την που αιτήθηκε ο κος. Καλογρίτσας, ο υπουργός ανέφερε «αυτό όπως ξέρετε δεν έγινε αποδεκτό όπως προβλέπεται από την – εγώ δεν σας λέω τι θα γίνει, σας λέω τι προβλέπει η … Έχει καταρτιστεί ο πίνακας των επιλαχόντων, οι οποίοι κατατάσσονται με τη σειρά των προσφορών τις οποίες έχουν καταθέσει σ’ οποιαδήποτε φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας. Τώρα μπαίνει ο πρώτος επιλαχών κι ανακηρύσσεται προσωρινός υπερθεματιστής, γίνεται ο έλεγχος των οικονομικών στοιχείων και μετά καλείται κι αυτός να καταβάλλει το τίμημα».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σχολίασε όσους σπεύδουν να προεξοφλήσουν ότι ο για τις δεν θα προχωρήσει, απαντώντας με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter.

«Οι διαδικασίες του διαγωνισμού θα ολοκληρωθούν κανονικά. Κάντε μήνυση στην πραγματικότητα», τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αύξηση των ΚΑΠ για τους ορεινούς Δήμου ζητά ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου #δήμαρχοςΝοτίουΠηλίου… - https://t.co/NKepmXt7NM -

  • Υποψήφιοι για την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας #ΕνωσηΞενοδόχωνΜαγνησίας - https://t.co/y1RBneCA55 -

  • Αποκατάσταση οδικού δικτύου Μαυρόλοφος- Φυλάκη-Πέρδικα #Αποκατάστασηοδικούδικτύου - https://t.co/rMDcE6nTe1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση