Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Οργιο φοροδιαφυγής τον Ιούλιο
Οργιο φοροδιαφυγής τον Ιούλιο

Οργιο φοροδιαφυγής τον Ιούλιο

Συνεχίστηκαν και την προηγούμενη εβδομάδα οι των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών σε τουριστικές και άλλες περιοχές και μάλιστα με αυξημένο ρυθμό και ένταση. Στο διάστημα αυτό 1.554 ελεγκτές έλεγξαν 5.264 επιχειρήσεις.

Ειδικότερα, διεξήχθησαν 3.672 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι από συνεργεία των Δ.Ο.Υ και της Υπηρεσίας Ερευνών & Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.) σε 3.620 επιχειρήσεις σε όλη την επικράτεια και διαπιστώθηκαν σε 641 επιχειρήσεις συνολικά 1.956 .

Στους ελέγχους αυτούς, που πραγματοποιηθήκαν καθ' όλη την διάρκεια του εικοσιτετραώρου, συμμετείχαν συνολικά 987 υπάλληλοι.
Από τις Δ.Ο.Υ πραγματοποιήθηκαν 3.387 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι σε 3.335 επιχειρήσεις. Οι έλεγχοι αυτοί διεξήχθησαν από 67 Δ.Ο.Υ. και συμμετείχαν 875 υπάλληλοι, διαπιστώθηκαν σε 532 επιχειρήσεις συνολικά 1.484 που αφορούν κυρίως, σε ποσοστό 90%, τη μη έκδοση ή ανακριβή έκδοση στοιχείων. Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν σε μεγάλο βαθμό στους κλάδους ς, διασκέδασης και τουρισμού. Ειδικότερα, στο χώρο της ς πραγματοποιήθηκαν 2.104 έλεγχοι και σε 324 επιχειρήσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις.

Από την Υ.Ε.Δ.Δ.Ε πραγματοποιήθηκαν 285 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι σε ισάριθμες επιχειρήσεις. Σε 109 επιχειρήσεις διαπιστώθηκαν 472 παραβάσεις. Στους ελέγχους συμμετείχαν 112 υπάλληλοι της μονάδας και διεξήχθησαν κυρίως σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εστίαση και στον τουρισμό, σε ποσοστό άνω του 80%.

Οι έλεγχοι αυτοί έλαβαν χώρα στο Κέντρο της Αθήνας, σε τουριστικές περιοχές της Αττικής, αλλά και σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως η Σαντορίνη, η Ρόδος, η , η , η , η Πρέβεζα, η και η Λευκάδα.
Η παραβατικότητα σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς κυμάνθηκε σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, ξεπερνώντας σε κάποιες περιπτώσεις το 54%. Ο μεγαλύτερος όγκος των διαπιστωμένων παραβάσεων αφορά σε μη έκδοση φορολογικών στοιχείων.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση