Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ονόματα πολιτικών και επιχειρηματιών σε χειρόγραφες σημειώσεις της Πόλας Ρούπα
Ονόματα πολιτικών και επιχειρηματιών σε χειρόγραφες σημειώσεις της Πόλας Ρούπα

Ονόματα πολιτικών και επιχειρηματιών σε χειρόγραφες σημειώσεις της Πόλας Ρούπα

Χειρόγρφες σημειώσεις με ονόμτα πολιτικών και επιχειρηματιών βρέθηκε στο της οδού Ζαΐμη, στο οποίο συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης η . Πιθανότατα η Ρούπα και οι συνεργοί της ή σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις ή σκόπευαν να τους επικαλεστούν σε προκηρύξεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες μετά τη σύλληψή της, εντοπίστηκε «γιάφκα» σε γκαράζ στην οδό Κύπρου στον Άλιμο, μετά από έφοδο της Αντιτρομοκρατικής. Συγκεκριμένα, σακίδια που βρέθηκαν στον χώρο περιείχαν οπλισμό και πυρομαχικά, όπως χειροβομβίδες, μασούρια ζελατοδυναμίτιδας, ποσότητα εκρηκτικής ύλης και σφαίρες για καλάσνικοφ.

 Ακόμη, στο γκαράζ υπήρχαν και δύο κλεμμένα αυτοκίνητα. Ενα εξ αυτών, μάρκας Hyundai, είχε χρησιμοποιηθεί από τον Νίκο Μαζιώτη ως μέσο διαφυγής σε ένοπλη ληστεία ς στην Κλειτορία Αχαΐας.

Η 48χρονη καταζητούμενη για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» συνελήφθη λίγο μετά τις 6 το πρωί στην Ηλιούπολη, ενώ αργά το μεσημέρι οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών, προκειμένου να εκτελεστούν τα ενττα που εκκρεμούσαν σε βάρος της από το 2012 οπότε με τον Νίκο Μαζιώτη παρασαν τους όρους που τους είχαν επιβληθεί για την της προσωρινής -τότε- κράτησης τους. Εν συνεχεία, διατάχθηκε η κράτησή της στον Κορυδαλλό.

Η σύντροφος του Μαζιώτη, ο οποίος συνελήφθη το 2014, έχει καταδικαστεί τον Απρίλιο του 2013 σε κάθειρξη 50 ετών -εκτιτέα τα 25- για την αποκαλούμενη πρώτη υπόθεση της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας και σε συνολική ποινή φυλάκισης 11 ετών, τον Απρίλιο του 2016 για πλημμεληματικές κατηγορίες στην δίκη για ενέργειες της οργάνωσης κατά το διάστημα που η ίδια και ο Μαζιώτης ήταν φυγόδικοι.

Το δικαστήριο έχει διαχωρίσει τις κακουργηματικές κατηγορίες που βαρύνουν της 48χρονη για αυτήν την δικογραφία -καθώς ήταν καταζητούμενη- και την είχε καταδικάσει για επιμέρους πράξεις πλημμεληματικού βαθμού. Σε βάρος της επίσης εκκρεμεί και ένταλμα σύλληψης του Εφέτη Ειδικού Ανακριτή αρμόδιου για θέματα τρομοκρατίας για ενέργειες που της αποδίδονται ενόσω παρέμενε καταζητούμενη.

Το της Ρούπα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων  με απόφαση της εισαγγελέως Ανηλίκων. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα εξεταστεί αίτημα των συγγενών και του δικηγόρου της Ρούπα (Φραγκίσκου Ραγκούση) που ζητούν άμεσα να δωθεί η είτε στην αδελφή της Πόλας Ρούπα , είτε στη μητέρα της.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση