Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΟΝΝΕΔ: Συνέδριο στις 21 – 23 Οκτωβρίου με έμφαση στην πολιτικοποίηση
ΟΝΝΕΔ: Συνέδριο στις 21 – 23 Οκτωβρίου με έμφαση στην πολιτικοποίηση

ΟΝΝΕΔ: Συνέδριο στις 21 – 23 Οκτωβρίου με έμφαση στην πολιτικοποίηση

Ικανοποιημένοι δηλώνουν στην ΟΝΝΕΔ από την διαδικασία επανίδρυσης της νεολαίας καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία τους, σε 7 ημέρες λειτουργίας, η πλατφόρμα επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ (members.onned.gr) έχει πέραν του αναμενομένου συμμετοχή.

Πιο συγκεκριμένα περίπου 1.000 νέοι από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν δηλώσει υποψηφιότητα για Σύνεδροι ενώ οι υπογραφές ξεπερνούν τις 21.000.

 Ο μέσος όρος ηλικίας των συμμετεχόντων έχει κατέβει στα 23 χρόνια, ενώ τα νέα μέλη ξεπερνούν το 40% των μέχρι τώρα υπογραφών.

Με το Συνέδριο να έχει οριστεί για τις 21-23 Οκτωβρίου , φαίνεται η επιθυμία του Κυριάκου Μητσοτάκη για μία πιο φρέσκια ΟΝΝΕΔ με κριτήριο το άνοιγμα σε ολόκληρη τη νέα γενιά να γίνεται πραγματικότητα.

Σύμφωνα με συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, «το να μπορεί η κάθε νέα και ο κάθε νέος να γίνεται Σύνεδρος στη μεγαλύτερη Νεολαία της χώρας, απλά συγκεντρώνοντας 30 μοναδικές υπογραφές συμπολιτών του δεν είναι απλά κάτι καινοτόμο. Θέτει καινούργιους κανόνες για την αντίληψη που έχουμε στη χώρα για την αντιπροσωπευτικότητα, την δημοκρατικότητα, την μοντέρνα πολιτική».

Αλλαγές αναμένεται να υπάρχουν και στη δομή της Νεολαίας ενώ μεγάλη έμφαση θα δοθεί στο debating μεταξύ των στελεχών ώστε να πολιτικοποιηθεί η οργάνωση και να αναδειχθούν νέα στελέχη.

Ο πιο πιθανός υποψήφιος είναι ο Κώστας Δέρβος, ενώ υπάρχει περίπτωση και για υποψηφιότητα του Ανδρέα Καρασαρίνη.

*Υπενθυμίζεται ότι ο στόχος περιορισμού της ισχύος των μηχανισμών εξυπηρετείται και από το μοντέλο ανακήρυξης των Συνέδρων. Συγκεκριμένα, σύνεδρος αναδεικνύεται όποιος νέος (18 – 32) συγκεντρώσει 30 μοναδικές υπογραφές από́ άλλους νέους. Υποψήφιος μπορεί να είναι οποιοσδήποτε, ανεξάρτητα από́ το αν ήταν μέλος της ΟΝΝΕΔ ή όχι. Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των συνέδρων. Υπογράφοντες και υποψήφιοι σύνεδροι γίνονται αυτομάτως μέλη ΟΝΝΕΔ δηλώνοντας ότι συμφωνούν με τις αρχές και αξίες της Ν.Δ.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διαδικτυακά η Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης - https://t.co/oahzQKl9BA -

  • Κορωνοϊός: 196 νέα κρούσματα - https://t.co/KYnsuqlZ62 -

  • Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός στο τραπέζι του Συμβουλίου Άμυνας - https://t.co/GYPrFEa5rs -

"Αλιεύοντας" την είδηση