Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ομιλία Αλ. Μεϊκόπουλου για το νομοσχέδιο της δημόσιας διοίκησης
Ομιλία Αλ. Μεϊκόπουλου για το νομοσχέδιο της δημόσιας διοίκησης

Ομιλία Αλ. Μεϊκόπουλου για το νομοσχέδιο της δημόσιας διοίκησης

«Το επιχειρεί να θεραπεύσει αδικίες της πενταετίας του μνημονίου. Στην ουσία προσπαθεί να διαμορφώσει ένα πλαίσιο ορθής λειτουργίας της δημόσιας ς, ώστε να είναι αποτελεσματική απέναντι στον πολίτη μέσα από εξορθολογισμένες, απλοποιημένες και διαφανείς διαδικασίες» τόνισε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Μαγνησίας του , κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για το «Εκδημοκρατισμος της ς-καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση-Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις», στις 5.5.2015.

Ο βουλευτής σχολίασε την ισοπεδωτική στάση που υιοθέτησε η προηγούμενη κυβέρνηση για να δικαιολογήσει την επιλογή της να συρρικνώσει τον δημόσιο τομέα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «προκειμένου να δικαιολογήσουν ότι προέβησαν σε καταστροφικές, απάνθρωπες οριζόντιες επιλογές στο δημόσιο τομέα, είπαν ότι αυτές τις επιλογές τις έκαναν διότι υπήρχε ένα υπερδιογκωμένο δημόσιο σύστημα, με υπεράριθμους υπαλλήλους και μάλιστα πολλούς από αυτούς τους κατηγορούσαν ως τεμπέληδες».

Αυτή όμως ήταν η μισή αλήθεια. «Όντως υπήρχε κακοδιοίκηση, υπήρχαν φαυλότητες, υπήρχαν θύλακες διαπλοκής, αλλά έκρυψαν ότι αυτό ακριβώς το δημόσιο ήταν δικό τους δημιούργημα.

Ήταν φέουδο του παλαιοκομματισμού. Ήταν ένα πεδίο πειραματισμού των δύο πάλαι ποτέ κραταιών κομμάτων εξουσίας», επισήμανε, πριν σχολιάσει την παντελή απουσία αυτοκριτικής της προηγούμενης κυβέρνησης για την κατάργηση της μετς, για την καταστροφή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για το ότι στέρησαν από το εισόδημα των ιδιωτικών υπαλλήλων πάρα πολλές χιλιάδες ευρώ, για το ότι κατέστρεψαν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.

«Είπαν στον κόσμο του ιδιωτικού τομέα ότι για όλα τα δεινά που τους βρήκαν έφταιγαν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Δημιούργησαν, λοιπόν, έναν καταστροφικό κοινωνικό αυτοματισμό, στρέφοντας τη μία κοινωνική κατηγορία απέναντι στην άλλη, σε μια ιστορική στιγμή που επιβαλλόταν να υπάρχει εθνική ενότητα», τόνισε.

Ο κ. Μεϊκόπουλος ολοκλήρωσε την ομιλία του αφιερώνοντας το νομο αυτό σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που πάλεψαν με κόστος πολλές φορές την ίδια τους την υγεία, τους σχολικούς φύλακες, τους δημοτικούς αστυνομικούς, που είχαν κατασκηνώσει έξω από την Βουλή στο αγωνιζόμενοι απέναντι σε μια απάνθρωπη πολιτική και τώρα δικαιώνονται. «Ένας από αυτούς, ο Βαγγέλης Τούμπας από το Βόλο, πριν από λίγους μήνες έφυγε από τη ζωή και δεν πρόλαβε να δει τη σημερινή του δικαίωση» τόνισε.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση