Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Εφετείο Αθηνών
Η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Εφετείο Αθηνών

Η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Εφετείο Αθηνών

Η οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» (ΟΛΑ) ανέλαβε την ευθύνη για την πρόσφατη βομβιστική επίθεση και τον πυροβολισμό με καλάσνικοφ εναντίον του αστυνομικού φρουρού στο Εφετείο Αθηνών.

Σε ανακοίνωση της, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου Indymedia, αναφέρει τους λόγους της επίθεσης, χαρακτηρίζοντας, μεταξύ άλλων, την «αστική δικαιοσύνη», «πλυντήριο του καπιταλισμού».

Πρόκειται για οργάνωση – «δορυφόρο» του «Επαναστατικού Αγώνα», ενώ ο εκρηκτικός μηχανισμός που βρέθηκε στην είσοδο του κτιρίου, που βρίσκεται επί της οδού Λουκάρεως, ήταν πανομοιότυπος με εκείνον που δεν είχε χρησιμοποιήσει η ίδια οργάνωση στο υπουργείο Εργασίας.

Αλλωστε, η επίθεση στο Εφετείο παρουσίαζε εξαρχής πολλές ομοιότητες και με δύο ακόμη ενέργειες της ΟΛΑ: τον Νοέμβριο του 2015 με στόχο τα γραφεία του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) στην οδό Ξενοφώντος στο Σύνταγμα και τον Απρίλιο του 2017 κατά των γραφείων της τράπεζας Eurobank στην οδό Σανταρόζα.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

"Αλιεύοντας" την είδηση