Βρίσκεστε εδώ:  / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΑΙΔΕΙΑ / Ομάδα φοιτητών προπηλάκισε την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών
Ομάδα φοιτητών προπηλάκισε την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών

Ομάδα φοιτητών προπηλάκισε την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών

Για προπηλακισμούς κατηγορεί η Πρύτανης του Πατρών ομάδα φοιτητών κατά τη διάρκεια της συνάντησης των Προέδρων όλων των Τμημάτων προκειμένου να ενημερωθούν για τα θέματα που θα απασχολήσουν το Πανεπιστήμιο τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Οπως αναφέρει η σε ανακοίνωσή της στη προσήλθαν περίπου 150 άτομα τα οποία εξέθεσαν τα προβλήματά τους και έγινε συζήτηση με την Πρύτανη και τους Προέδρους των Τμημάτων. Στη συνέχεια «μετά από την αναχώρηση των φοιτητών παρέμειναν περίπου 30 άτομα, τα οποία με προπηλακισμούς εναντίον της Πρυτάνεως και των Προέδρων, προσπαθούσαν να αποτρέψουν την ολοκλήρωση της ενημέρωσης και την Σύγκλητο, που ήταν ορισμένη για σήμερα, εμποδίζοντας βίαια την αποχώρησή τους από την αίθουσα.».

 Η εξέφρασε τη λύπη της για τα γεγονότα, που όπως αναφέρει «δεν συνεισφέρουν σε εποικοδομητικό διάλογο, διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου Πατρών και τελικά δεν οδηγούν σε επίλυση των προβλημάτων ολόκληρης της φοιτητικής κοινότητας».

Το περιστατικό σημειώνεται λίγα 24ωρα μετά τη νέα στοχοποίηση του καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Αγγελου Συρίγου με αφίσες που φέρουν τη φωτογραφία του και οι οποίες γέμισαν τοίχους του ιδρύματος, αλλά και πολλές γωνιές στο Κουκάκι, τα και τις οδούς Ασκληπιού και Μαυρομιχάλη. Η αφίσα έφερε επίσης τον τίτλο «Αυτός είναι ο φασίστας» και συνοδεύεται από κείμενο κατά του πανεπιστημιακού.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση