Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ / Ομάδα «Εψιλον»: Οι εθνικιστές βομβιστές που πιστεύουν στον Δία
Ομάδα «Εψιλον»: Οι εθνικιστές βομβιστές που πιστεύουν στον Δία

Ομάδα «Εψιλον»: Οι εθνικιστές βομβιστές που πιστεύουν στον Δία

Πέντε μέλη εθνικιστικής ομάδας με σήμα το Δελφικό Έψιλον, συνελήφθησαν για τις εκρήξεις που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής στο κέντρο της Καλαμάτας και στον Μυστρά. Πρόκειται για έναν κάτοικο Καλαμάτας, 52 ετών και τέσσερις κατοίκους Δράμας, ηλικίας από 25 έως 34 ετών, οι οποίοι ανακρινόμενοι δήλωσαν μέλη της ομάδας “Εψιλον – Τάγμα Ελλήνων Μαχητών”. Εναντίον τους ασκήθηκε δίωξη και για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι πέντε συλληφθέντες τοποθέτησαν τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς χαμηλής ισχύος που εξερράγησαν τόσο στο προαύλιο του υποκαταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος, στο κέντρο της Καλαμάτας, όσο και στο άγαλμα του Κωσταντίνου Παλαιολόγου στο κέντρο του Μυστρά. Από τις εκρήξεις προκλήθηκαν μικρές ζημιές, καθώς οι μηχανισμοί ήταν “πρωτόγονοι”: πυροσωλήνες παραγεμισμένοι με πυρίτιδα, που θυμίζουν αυτοσχέδια βεγγαλικά. Οι τους πυροδότησαν αφού έγραψαν το γράμμα Εψιλον με σπρέϊ σε τοίχους των στόχων τους.

Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε ότι όλοι οι συλληφθέντες ζούσαν στο του κατοίκου Καλαμάτας, ο οποίος ίδρυσε την ομάδα το 2009. Στο του βρέθηκαν 4 αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί τύπου pipe, 3 κιλά αμωνία, 4 κυνηγετικά όπλα, 2.500 φυσίγγια, βαλίστρες, τόξα και βέλη, σπαθιά και 89 βεγγαλικά. Επίσης βρέθηκε 11σελιδο κείμενο με τίτλο “Υπερμνημόνιο: Η επιβαλλόμενη νέα παγκόσμιος Μασονική υπερθρησκεία.

Οι συλληφθέντες δήλωσαν ότι πιστεύουν στον Δία – και όχι στο Δωδεκάθεο – και είναι εναντίον τόσο του Χριστιανισμού, όσο και της Χρυσής Αυγής, την οποία χαρακτηρίζουν “κατευθυνόμενη”.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Λαμπρή η πανήγυρις του Αγίου Νικολάου στον Βόλο #ΜητροπολιτικόΙερόςΝαόςΑγίουΝικολάου - https://t.co/QMHmVhv4vW -

  • Ευρωβαρόμετρο: οι Ευρωπαίες και οι Ευρωπαίοι στηρίζουν τις ψηφιακές αρχές #ψηφιακέςαρχές - https://t.co/u6DKwDIOaC -

  • #Alzheimer παρουσιάζει και η καρδιά - https://t.co/Q0OrUI80N3 -

"Αλιεύοντας" την είδηση