Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ολυμπιακή Φλόγα: Διεκόπη η Λαμπαδηδρομία – Ο Tζέραρντ Μπάτλερ φώναξε «This is Sparta» (βίντεο)
Ολυμπιακή Φλόγα: Διεκόπη η Λαμπαδηδρομία – Ο Tζέραρντ Μπάτλερ φώναξε «This is Sparta» (βίντεο)

Ολυμπιακή Φλόγα: Διεκόπη η Λαμπαδηδρομία – Ο Tζέραρντ Μπάτλερ φώναξε «This is Sparta» (βίντεο)

Ματαιώνεται η άφιξη της ς Φλόγας στην Θεσσαλονίκη

Τη διακοπή της Λαμπαδήδρομιας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του ανακοίνωσε η Ελληνική Επιτροπή μετά την κοσμοσυρροή στη Σπάρτη για την αφή του βωμού από τον Τζέραρντ Μπάτλερ.

Ογνωστός Βρετανός ηθοποιός αναπαρέστησε, μάλιστα, την διάσημη κραυγή του ως «Λεωνίδας» από την «300» την που άναβε τον βωμό.

Για την απόφασή της η ΕΟΕ επικαλείται λόγους δημόσιας ς.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«H EOE διακόπτει την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία για την προάσπιση της δημόσιας ς!

H Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μετά από την απρόσμενα μεγάλη προσέλευση πλήθους στην Τελετή του Ολυμπιακού φωτός στη Σπάρτη και παρά τις επανηλλειμένες συστάσεις προς το κοινό να μην συγκεντρώνεται στις Τελετές, στις πόλεις διέλευσης της Φλόγας πήρε τη δύσκολη αλλά επιβεβλημένη απόφαση να ματαιώσει το υπόλοιπο πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους.

Η απόφαση λήφθηκε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με βαθιά αίσθηση ευθύνης, καθώς η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και αυτές τις δύσκολες ώρες επιβάλλεται η λογική στάση από όλες τις πλευρές.

Η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή «Τόκυο 2020» θα γίνει κανονικά την Πέμπτη 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό , χωρίς την παρουσία κοινού».

Ματαιώνεται η άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας στην Θεσσαλονίκη

Ματαιώνεται η άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας, μεθαύριο, 15 Μαρτίου 2020, στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης, η απόφαση αυτή ελήφθη ύστερα από συνεννόηση του Υπουργείου Υγείας με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή «με αίσθηση ευθύνης, για την της Δημόσιας Υγείας απέναντι στην εξάπλωση του Κορωνοϊού (Covid-19)».

"Αλιεύοντας" την είδηση