Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Ολοκληρωτική απαξίωση της δίκης Χ.Α.
Ολοκληρωτική απαξίωση της δίκης Χ.Α.

Ολοκληρωτική απαξίωση της δίκης Χ.Α.

Για πράξεις και παραλείψεις των αρμόδιων αρχών που έχουν οδηγήσει σε πλήρη απαξίωση τη δίκη της Xρυσής Αυγής, η οποία συνεχίζεται μετ’ εμποδίων πάνω από ένα χρόνο, έκαναν λόγο οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής (θυμάτων) ζητώντας την παρέμβαση της πολιτείας για να επιταχυνθεί η διεξαγωγή της πολύκροτης δίκης.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και ώθησε τους συνηγόρους να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου ήταν το γεγονός ότι με την επανέναρξη της δίκης, ύστερα από 4,5 μήνες δικηγορικής αποχής, δόθηκαν μόνον πέντε ημέρες σε όλο τον Ιούνιο για τη διεξαγωγή της, ενώ με ανακοίνωσή του χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι ακόμα δεν έχει επίσημο αίτημα για τη μεταφορά της σε άλλη –πλην του Κορυδαλλού– αίθουσα.

Αποκαλυπτική των αδιεξόδων στα οποία η δίκη για την εγκληματική δράση της έχει περιέλθει αποτέλεσε η τοποθέτηση της τραγικής μητέρας του Παύλου Φύσσα, η δολοφονία του οποίου λειτούργησε ως πυροκροτητής για την παρέμβαση των δικαστικών αρχών για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης της Περιγράφοντας την πραγματικότητα που χαρακτηρίζει την της υπόθεσης, απηύθυνε έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον πρωθυπουργό προκειμένου να εξασφαλιστούν ομαλές συνθήκες για την επιτάχυνση της δίκης.

Ενδεικτικά είναι και τα στοιχεία που έδωσαν στη οι που υπερασπίζονται τα θύματα της Χ.Α. (οικογένειας Φύσσα, στελεχών του ΠΑΜΕ που δέχθηκαν επίθεση στο Πέραμα, Αιγύπτιων ψαράδων και πολλών άλλων). Aπό τότε που η δίκη ξεκίνησε σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, έχουν γίνει μόνον 63 συνεδριάσεις, 45 έχουν ματαιωθεί λόγω της δικηγορικής αποχής, και παρά το γεγονός ότι έχει ήδη κλείσει ένας χρόνος από την έναρξή της, εντούτοις έχουν εξεταστεί μόλις 16 μάρτυρες!

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αποκαταστάθηκε στην Σκόπελο η βλάβη στο Skiathos Express #SkiathosExpress - https://t.co/lj6MNAN9Qj -

  • Ταξιδεύοντας στον κόσμο του Παπαδιαμάντη #ΕΚΠΑ #Παπαδιαμάντης - https://t.co/DcOdP3xmc4 -

  • Χωροταξική κατανομή του βοσκότοπων #βοσκότοποι - https://t.co/pfeyKBVxdV -

"Αλιεύοντας" την είδηση