Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ολοκληρώθηκαν 92.958 συμψηφισμοί οφειλών με επιστροφή φόρου
Ολοκληρώθηκαν 92.958 συμψηφισμοί οφειλών με επιστροφή φόρου

Ολοκληρώθηκαν 92.958 συμψηφισμοί οφειλών με επιστροφή φόρου

Τέλος στην χιλιάδων φορολογουμένων επιχειρεί να βάλει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, διενεργώντας αυτόματους συμψηφισμούς επιστροφών φόρου με βεβαιωμένες οφειλές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΓΔΕ, ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο συμψηφισμού επιστροφών φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων με αρρύθμιστες οφειλές.

Πρόκειται για διαδικασία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά από τις της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, με στόχο όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «την περαιτέρω εμπέδωση της φορολογικής δικαιοσύνης, τη διευκόλυνση των φορολογουμένων και τη μείωση των συναλλαγών».

Στο πρώτο στάδιο έγιναν 92.958 συμψηφισμοί που αφορούσαν στα έτη 2014, 2015 και 2016, για τους φορολογουμένους που έχουν μόνο μία αρρύθμιστη οφειλή. Το ποσό του συμψηφισμού έφτασε τα 6,75 εκατ. ευρώ.

Στους εν λόγω φορολογουμένους θα αποσταλεί ηλεκτρονικό ενημερωτικό μήνυμα, με το οποίο θα ενημερώνονται για τη σχετική διαδικασία που ακολούθησαν οι της ΓΓΔΕ, ενώ οι συμψηφισμοί θα είναι εμφανείς και στην «προσωποποιημένη πληροφόρηση» στον λογαριασμό τους στο taxis.

Σε δεύτερο στάδιο, οι της θα προχωρήσουν σε συμψηφισμούς επιστροφών φόρων με δύο τουλάχιστον αρρύθμιστες οφειλές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε σύντομο χρονικό διάστημα οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν μόνοι τους συμψηφισμούς. Δηλαδή με τους προσωπικούς τους κωδικούς θα εισέρχονται στο ηλεκτρονικό σύστημα, θα βλέπουν τις και τις επιστροφές και θα προχωρούν στον συμψηφισμό εφόσον το επιθυμούν. Υπενθυμίζεται ότι τους προηγούμενους μήνες χιλιάδες φορολογούμενοι κλήθηκαν να πληρώσουν το σύνολο του ΕΝΦΙΑ, παρά το γεγονός ότι δικαιούνταν επιστροφή φόρου. Δηλαδή, αυτό που δεν μπορούσε να κάνει πριν από δύο μήνες η φορολογική διοίκηση ξεκίνησε χθες να το πράττει.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση