Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Ολάντ: «Η Γαλλία συνέβαλε ώστε να βγει νικήτρια η Ευρώπη»
Ολάντ: «Η Γαλλία συνέβαλε ώστε να βγει νικήτρια η Ευρώπη»

Ολάντ: «Η Γαλλία συνέβαλε ώστε να βγει νικήτρια η Ευρώπη»

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε για την στη Συνάντηση Κορυφής, ήταν το πρώτο θέμα για το οποίο ερωτήθηκε ο Γάλλος πρόεδρος, κατά την παραδοσιακή εφ' όλης της ύλης που κάθε Γάλλος πρόεδρος δίνει μετά την της σημερινής εθνικής εορτής της 14ης Ιουλίου.

Τα ερωτήματα των δύο δημοσιογραφούν που ήταν απέναντι στον αφορούσαν την «ταπείνωση ή μη» της ς με τα σκληρά μέτρα που ζητούνται, την εμπιστοσύνη που ο ίδιος μπορεί να έχει στον Αλέξη Τσίπρα για την υλο του προγράμματος, καθώς και ποιος ο ρόλος της Γαλλίας σε σχέση με την , για την επίτευξη της συμφωνίας.

Με αφορμή τη σημερινή εθνική επέτειο ο θέλησε κατ'αρχάς να μιλήσει για το ρόλο της Γαλλίας στην προσπάθεια αποφυγής του Grexit, κρατώντας για ακόμα μια φορά χαμηλούς τόνους για τον ίδιο και υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται πάνω απ΄ όλα για μια νίκη της Ευρώπης :

«Η Γαλλία, με το ρόλο που έπαιξε, συνέβαλε ώστε να βγει νικήτρια η Ευρώπη» είπε ο Γάλλος πρόεδρος και πρόσθεσε:
« Συνέβαλε στο να αποκτήσει η Ελλάδα την απαραίτητη συμπαράσταση ώστε να παραμείνει στο , αλλά και στο να φανεί η πλήρης χρησιμότητα της Γαλλίας όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη. Μια χρησιμότητα που οδηγεί σε μια πιο υψηλή ιδέα (για την Ευρώπη), με στόχο την οικο ενός πολιτικού χώρου».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση