Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ ΣΒΘΣΕ- Περιφέρειας Στ. Ελλάδας
Υπογραφή  πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ ΣΒΘΣΕ- Περιφέρειας Στ. Ελλάδας

Υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ ΣΒΘΣΕ- Περιφέρειας Στ. Ελλάδας


Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψαν στις 16 Νοεμβρίου , η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, μέλος του Enterprise Europe Network-Hellas.
Εκ μέρους της Περιφέρειας το Πρωτόκολλο υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Φάνη Σπανό, και εκ μέρους του Συνδέσμου, από την πρόεδρο Ελένη Κολιοπούλου, σε που πραγματοποίησαν στα γραφεία της Περιφέρειας.

Η υπογραφή του Πρωτοκόλλου γίνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας που επί μακρόν, έχουν αναπτύξει οι δύο Φορείς, με σκοπό την περαιτέρω ενδυνάμωσή της.
Η συνένωση των δυνάμεών τους, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών που έχουν αποκομίσει από τη μέχρι τώρα δραστηριοποίησή τους, και η από κοινού ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών, αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στην επιτάχυνση των στόχων της Ε.Ε. για την μετάβαση προς μια πράσινη, κλιματικά ουδέτερη και ψηφιακή Περιφέρεια, επ' ωφελεία των πολιτών και των επιχειρήσεών της.

Ειδικότερα, αναμένεται να συνεργαστούν σε επιμέρους δράσεις που αφορούν:

• Στην αξιο των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων που παρέχονται από ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα, σε τομείς της οικονομίας που χαρακτηρίζονται από εξωστρέφεια και καινοτομία.
• Στην παροχή έγκαιρης ενημέρωσης και πληροφοριακού υλικού σε ευρωπαϊκά θέματα, ευρωπαϊκή νομοθεσία, θέματα περιφερειακών πολιτικών κα.
• Στη διοργάνωση ημερίδων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε θέματα επιχειρηματικότητας, πνευματικής ιδιοκτησίας, ευρωπαϊκών και εθνικών χρηματοδοτικών προγραμμάτων.
• Στην από κοινού διοργάνωση εκδηλώσεων στα πλαίσια Ευρωπαϊκών Εκστρατειών.
• Στην αύξηση της εξωστρεφούς επιχειρηματικής δραστηριότητας και της προβολής των ΜμΕ της , των προϊόντων τους και υπηρεσιών τους, σε νέες αγορές.
• Στην ουσιαστική υποβοήθηση της εφαρμογής της στρατηγικής έξυπνης εξειδίκευσης της , καθώς και της διαδικασίας επιχειρηματικής ανακάλυψης.


Ο Σύνδεσμος προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του Δικτύου στις επιχειρήσεις της περιοχής ευθύνης του, προκειμένου να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά τους μέσω της καινοτομίας και να υποστηρίξει την εξωστρεφή τους δραστηριότητα.

Μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας, ο Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Συμπράττουμε με το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και επισημοποιούμε με το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπογράψαμε, μια πολυετή συμμαχία.

“Κοινός μας στόχος είναι η ενδυνάμωση αυτής της συμμαχίας, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών και τελικά η μέγιστη αξιο των χρηματοδοτικών εργαλείων της χώρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προς όφελος της τοπικής μας οικονομίας και κοινωνίας».

Η πρόεδρος του Συνδέσμου Ελένη Κολιοπούλου δήλωσε: « Η συνεργασία του Συνδέσμου με την Περιφέρεια Στερεάς είναι δεδομένη και πολυετής και προσφέρει σημαντικά αποτελέσματα στις επιχειρήσεις της Στερεάς, αλλά και ευρύτερα σε όλο το περιφερειακό οικοσύστημα.
Η υπογραφή του Μνημονίου σήμερα, υποδηλώνει, ότι οι δύο πλευρές συνεχίζουν να ενώνουν τις δυνάμεις τους με κοινές δράσεις και στόχο τη διαμόρφωση προϋποθέσεων για την της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της Περιφέρειας, δεδομένων και των νέων προκλήσεων, άλλα και των ευκαιριών που δημιουργούνται στην επόμενη προγραμματική περίοδο.
0  Σύνδεσμος άλλωστε διαχρονικά επενδύει στις συνεργασίες του, με γνώμονα το τρίπτυχο της ισόρροπης ς: οικονομική ανάπτυξη, προστασία περιβάλλοντος και κοινωνική συνοχή»

Στην τελετή υπογραφής του Πρωτοκόλλου συμμετείχαν επίσης, εκ μέρους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας -διαδικτυακά- ο αντι Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας, Ευάγγελος Κούκουζας και εκ μέρους του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, ο αντιπρόεδρος ΔΣ, Λουκάς Παπαχαραλάμπους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση