Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Ξεκινούν κατασχέσεις καταθέσεων και τραπεζικών θυρίδων
Ξεκινούν κατασχέσεις καταθέσεων και τραπεζικών θυρίδων

Ξεκινούν κατασχέσεις καταθέσεων και τραπεζικών θυρίδων

Στη δέσμευση καταθέσεων και τραπεζικών θυρίδων ετοιμάζεται να προχωρήσει ο οικονομικός εισαγγελέας, αξιοποιώντας τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Κέντρο Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) από τους ελέγχους που έχει διενεργήσει.

Ήδη, το Κέντρο έχει διαμορφώσει λίστα με γιατρούς του ΕΣΥ, των οποίων οι τραπεζικοί «ελέγχονται», ενώ έχουν και «περίεργα» εμβάσματα στο .

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα χέρια των ελεγκτικών Αρχών βρίσκεται λίστα 415 γιατρών, οι οποίοι είτε έστειλαν εμβάσματα άνω των .000 , είτε συμπεριλαμβάνονται στα 68 με τους μεγαλοκαταθέτες (με συν άνω των 300.000 μέσα σε έναν χρόνο).

Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ολοκληρώσει την προ, και για τους πρώτους έχει διαπιστωθεί απόκλιση στα δηλωθέντα εισοδήματα και τις καταθέσεις που έχουν.

 

Πάντως, ένα από τα σημαντικά προβλήματα στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είναι η έλλειψη προσωπικού στις ελεγκτικές μονάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν μόνο 20 ελεγκτές για τον έλεγχο των 1.364.069 ΑΦΜ που βρίσκονται στα της μεγάλης φοροδιαφυγής.

 

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση