Βρίσκεστε εδώ:  / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ξεκινούν κατασχέσεις καταθέσεων και τραπεζικών θυρίδων
Ξεκινούν κατασχέσεις καταθέσεων και τραπεζικών θυρίδων

Ξεκινούν κατασχέσεις καταθέσεων και τραπεζικών θυρίδων

Στη δέσμευση καταθέσεων και τραπεζικών θυρίδων ετοιμάζεται να προχωρήσει ο οικονομικός εισαγγελέας, αξιοποιώντας τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Κέντρο Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) από τους ελέγχους που έχει διενεργήσει.

Ήδη, το Κέντρο έχει διαμορφώσει λίστα με γιατρούς του , των οποίων οι «ελέγχονται», ενώ έχουν και «περίεργα» εμβάσματα στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα χέρια των ελεγκτικών Αρχών βρίσκεται λίστα 415 γιατρών, οι οποίοι είτε έστειλαν εμβάσματα άνω των .000 , είτε συμπεριλαμβάνονται στα 68 με τους μεγαλοκαταθέτες (με συναλλαγές άνω των 300.000 μέσα σε έναν χρόνο).

Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ολοκληρώσει την προεργασία, και για τους πρώτους έχει διαπιστωθεί απόκλιση στα δηλωθέντα εισοδήματα και τις που έχουν.

 

Πάντως, ένα από τα σημαντικά προβλήματα στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είναι η έλλειψη προσωπικού στις ελεγκτικές μονάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν μόνο 20 ελεγκτές για τον έλεγχο των 1.364.069 ΑΦΜ που βρίσκονται στα της μεγάλης φοροδιαφυγής.

 

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ποσό 106 εκ. ευρώ από τους #ΚΑΠ στους Δήμους της Μαγνησίας #ΚΑΠ - https://t.co/Z0nlDVcftk -

  • Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία: Ανεπεξέργαστα #λύματα και βαρέα μέταλλα εντοπίστηκαν στο Αγκρίστρι… - https://t.co/68GnGTbqRb -

  • Ημερίδα για τον σχολικό εκφοβισμό και την ασφάλεια στο διαδίκτυο στο Βόλο - https://t.co/6k1NftGqEZ… -

"Αλιεύοντας" την είδηση