Βρίσκεστε εδώ:  / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ξεκίνησε η καταβολή της Επιστρεπτέας 4 με 420 εκατ. ευρώ σε 79.000 επιχειρήσεις
Ξεκίνησε η καταβολή της Επιστρεπτέας 4 με 420 εκατ. ευρώ σε 79.000 επιχειρήσεις

Ξεκίνησε η καταβολή της Επιστρεπτέας 4 με 420 εκατ. ευρώ σε 79.000 επιχειρήσεις

Ξεκίνησε από τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, η καταβολή ποσών στους δικαιούχους του τέταρτου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Πιο συγκεκριμένα, καταβλήθηκαν συνολικά 420 εκατ. στους τραπεζικούς λογαριασμούς 79.004 δικαιούχων, που υπέβαλαν αίτηση μέχρι το βράδυ της Κυριακής.

Ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, Χρήστος Τριαντόπουλος, σχολίασε σχετικά: «Το Υπουργείο Οικονομικών, επιδεικνύοντας ετοιμότητα και ευθύνη απέναντι στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας, ξεκινά από σήμερα την πόρων για την ενίσχυση της ρευστότητας της πραγματικής οικονομίας.

Διατίθεται ποσό συνολικού ύψους 420 εκατ. στις επιχειρήσεις που υπέβαλαν την αίτησή τους μέχρι την , ενώ εντός της εβδομάδας θα ακολουθήσει νέα , προκειμένου να ενισχυθούν άμεσα οι δικαιούχοι, οι οποίοι ήδη ανέρχονται σε 141.052 – και αυξάνονται. Επισημαίνεται ότι η ηλεκτρονική “myBusinessSupport” θα δέχεται έως τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου και το 50% της Επιστρεπτέας Προκαταβολής που θα εισπράξει κάθε δικαιούχος δεν είναι επιστρεπτέο.

Βάσει της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης, ο τέταρτος κύκλος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής αφορά, μεταξύ άλλων:

Τις επιχειρήσεις ασχέτως νομικής μορφής και ασχέτως κλάδου δραστηριότητας, αρκεί να είχαν τζίρου σε σχέση με την περίοδο αναφοράς.

Τις ατομικές επιχειρήσεις, χωρίς ταμειακή και χωρίς εργαζόμενους -ασχέτως κλάδου δραστηριότητας, αρκεί να έχουν τζίρου, περιλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, , επιστήμονες, αλλά και αγροτικές ατομικές επιχειρήσεις – κατά κύριο επάγγελμα.

Τις επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή, ασχέτως μείωσης τζίρου σε σχέση με την περίοδο αναφοράς και ασχέτως νομικής μορφής της επιχείρησης.

Τις επιχειρήσεις των περιοχών που επλήγησαν από τον “Ιανό”, ασχέτως μείωσης τζίρου σε σχέση με την περίοδο αναφοράς.

Σε αυτό το πλαίσιο, καλούνται οι επιχειρηματίες που καλύπτονται από τις διατάξεις της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης, να επισκεφτούν την “myBusinessSupport” και να συμπληρώσουν τα στοιχεία και την αίτησή τους, ούτως ώστε να λάβουν άμεσα χρηματοδοτική στήριξη. Ειδικά, δε, για τη , να θυμίσω ότι κατά τους τρεις πρώτους κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής έχουν χορηγηθεί ήδη περίπου 47,1 εκατ. ευρώ, ιδίως σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με τον τέταρτο κύκλο να αποτελεί μία καλή ευκαιρία για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρηματιών της περιοχής.

Το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό εργαλείο, το οποίο έχει ιδιαίτερη απήχηση στον επιχειρηματικό κλάδο, θα επιστρέψει με νέους κύκλους, τόσο εντός του Δεκεμβρίου, όσο και εντός του 2021.

Για μία ακόμα φορά, η Κυβέρνηση αποδεικνύει ότι βρίσκεται κοντά στις επιχειρήσεις, σε μία τόσο δύσκολη συγκυρία».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πνιγμός 73χρονου στα #Πλατανίδια #Πλατανίδια - https://t.co/nHgDbIEPTH -

  • Έπεσε #δένδρο στην οδό Κύπρου  #δένδρο - https://t.co/y8KCzAyi8F -

  • Τροχαίο στους Αγ. Θεοδώρους Αλμυρού #τροχαίοατύχημα - https://t.co/dCzvE8nHRA -

"Αλιεύοντας" την είδηση