Βρίσκεστε εδώ:  / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ξεκινά η Β΄ φάση του προγράμματος επιδότησης παγίων δαπανών
Ξεκινά η Β΄ φάση του προγράμματος επιδότησης παγίων δαπανών

Ξεκινά η Β΄ φάση του προγράμματος επιδότησης παγίων δαπανών

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το ΦΕΚ με τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις χορήγησης επιδότησης παγίων δαπανών για την περίοδο Απριλίου-Δεκεμβρίου 2020 σε που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωναϊού COVID-19, εκκινώντας ουσιαστικά την Β’ φάση του μέτρου.

Ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, διευκρινίζει σχετικά: «Με τη δημοσίευση του ΦΕΚ Β’ 3354 ενεργοποιείται η Β΄ φάση του μέτρου της επιδότησης παγίων δαπανών.

Αίτηση μπορούν να υποβάλουν οι που είχαν συμπληρώσει αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και πληρούν τις προϋποθέσεις που τίθενται στη σχετική ΚΥΑ.

Σκοπός του μέτρου είναι η επιδότηση πληγεισών από την πανδημία επιχειρήσεων μέσω της παροχής ενός πιστωτικού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως το τέλος του έτους, για την αποπληρωμή τρεχουσών φορολογικών οφειλών ή και ασφαλιστικών εισφορών που καθίστανται πληρωτέες από 1.7. έως 31.12.2021.

Κατά την αίτηση οι δηλώνουν το ποσό της ενίσχυσης που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν ως δικαίωμα έκπτωσης από τρέχουσες φορολογικές οφειλές και το ποσό που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν για την αποπληρωμή τρεχουσών ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

Η στήριξη προσδιορίζεται ως ποσοστό 20% επί της διαφοράς των παγίων δαπανών που κατέβαλε η επιχείρηση και των ενισχύσεων που έχει λάβει κατά την περίοδο αναφοράς.

Ειδικότερα, στις πάγιες δαπάνες συμπεριλαμβάνονται κατηγορίες όπως παροχές σε εργαζόμενους, ασφαλιστικές εισφορές, ενέργεια, ύδρευση, τηλεπικοινωνίες, ενοίκια, λοιπά λειτουργικά έξοδα, χρεωστικοί τόκοι και συναφή έξοδα.

Το εν λόγω μέτρο έχει ως στόχο και την προστασία της απασχόλησης, καθώς οι δικαιούχοι υποχρεούνται να διατηρήσουν κατά μέσο όρο τον αριθμό του προσωπικού που απασχολούν, έως την 31η Δεκεμβρίου 2021.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα “myBusinessSupport” της ΑΑΔΕ (https://www.aade.gr/mybusinesssupport) έως τις 4 Αυγούστου 2021. Η σχετική εφαρμογή αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία εντός της ημέρας.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών αποδεικνύουν, όπως το έχουν κάνει συστηματικά καθ’ όλη την περίοδο της κρίσης της πανδημίας, ότι παρακολουθούν συνεχώς τις ανάγκες των επιχειρήσεων και των εργαζομένων και παρεμβαίνουν καίρια για την προστασία τους, λαμβάνοντας υπόψη τα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση