Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » WSJ: Επέκταση του προγράμματος έως τον Μάρτιο του 2016 πρότειναν οι πιστωτές
WSJ: Επέκταση του προγράμματος έως τον Μάρτιο του 2016 πρότειναν οι πιστωτές

WSJ: Επέκταση του προγράμματος έως τον Μάρτιο του 2016 πρότειναν οι πιστωτές

Οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας πρότειναν την περασμένη εβδομάδα να παραταθεί το πρόγραμμα στήριξης μέχρι τα τέλη Μαρτίου του με αντάλλαγμα περικοπές στις , αυξήσεις φόρων και άλλα μέτρα, κάτι ωστόσο που ο Ελληνας πρωθ απέρριψε ως ενδεχόμενο, υποστηρίζει σε δημοσίευμα της η οικονομική εφημερίδα Wall Street Journal.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται τρεις μη κατονομαζόμενες προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις, οι διαφωνίες για τις προϋποθέσεις που απαιτούνταν για τη συνεχιζόμενη στήριξη της Ελλάδας και το τι θα μπορούσε να συμβεί στη συνέχεια είναι ο λόγος που δεν προχωρά το συγκεκριμένο ενδεχόμενο.

Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου, κάτι το οποίο ενισχύει τις ανησυχίες ότι η Ελλάδα δεν θα κατορθώσει να αποπληρώσει τα χρέη της μετά από αυτή την ημερομηνία και να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης.

Προκειμένου η Ελλάδα να μην ξεμείνει από μετρητά, οι πιστωτές εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσφέρουν στη χ τα 10,9 δισ. ευρώ που υπάρχουν στον ESM και προορίζονται για τυχόν των ελληνικών τραπεζών.

«Με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα θα έχει χρηματοδότηση έως και τον Μάρτιο του », υποστηρίζει μία από τις , επισημαίνοντας ότι η παραπάνω πρόταση έγινε στον Έλληνα πρωθυπουργό κατά τη συνάντησή του την περασμένη εβδομάδα με τον πρόεδρο της Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, παρουσία και του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Και πρόσθεσε ότι «κάθε επιπλέον ημέρα εκροής κεφαλαίων (από τις ελληνικές τράπεζες) σημαίνει ότι λιγότερα χρήματα μπορούν να ληφθούν (από το κεφάλαιο για την των τραπεζών) και αντ' αυτού θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για τη σταθεροποίηση των τραπεζών».

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση