Βρίσκεστε εδώ:  / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / WSJ: Επέκταση του προγράμματος έως τον Μάρτιο του 2016 πρότειναν οι πιστωτές
WSJ: Επέκταση του προγράμματος έως τον Μάρτιο του 2016 πρότειναν οι πιστωτές

WSJ: Επέκταση του προγράμματος έως τον Μάρτιο του 2016 πρότειναν οι πιστωτές

Οι διεθνείς της Ελλάδας πρότειναν την περασμένη εβδομάδα να παραταθεί το πρόγραμμα στήριξης μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2016 με αντάλλαγμα περικοπές στις συντάξεις, φόρων και άλλα μέτρα, κάτι ωστόσο που ο Ελληνας πρωθυπουργός απέρριψε ως ενδεχόμενο, υποστηρίζει σε δημοσίευμα της η οικονομική εφημερίδα Wall Street Journal.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται τρεις μη κατονομαζόμενες πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις, οι διαφωνίες για τις προϋποθέσεις που απαιτούνταν για τη συνεχιζόμενη στήριξη της Ελλάδας και το τι θα μπορούσε να συμβεί στη συνέχεια είναι ο λόγος που δεν προχωρά το συγκεκριμένο ενδεχόμενο.

Υπενθυμίζεται ότι το ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου, κάτι το οποίο ενισχύει τις ανησυχίες ότι η Ελλάδα δεν θα κατορθώσει να αποπληρώσει τα της μετά από αυτή την και να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης.

Προκειμένου η Ελλάδα να μην ξεμείνει από μετρητά, οι εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσφέρουν στη χώρα τα 10,9 δισ. ευρώ που υπάρχουν στον και προορίζονται για τυχόν των ελληνικών τραπεζών.

«Με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα θα έχει χρηματοδότηση έως και τον Μάρτιο του 2016», υποστηρίζει μία από τις πηγές, επισημαίνοντας ότι η παραπάνω πρόταση έγινε στον Έλληνα πρωθυπουργό κατά τη συνάντησή του την περασμένη εβδομάδα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, παρουσία και του επικεφαλής του Eurogroup, .

Και πρόσθεσε ότι «κάθε επιπλέον ημέρα εκροής κεφαλαίων (από τις ελληνικές τράπεζες) σημαίνει ότι λιγότερα μπορούν να ληφθούν (από το κεφάλαιο για την των τραπεζών) και αντ’ αυτού θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για τη σταθεροποίηση των τραπεζών».

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

  • «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων» - https://t.co/0KD8zMzMo9… -

"Αλιεύοντας" την είδηση