Βρίσκεστε εδώ:  / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / WSJ: Επέκταση του προγράμματος έως τον Μάρτιο του 2016 πρότειναν οι πιστωτές
WSJ: Επέκταση του προγράμματος έως τον Μάρτιο του 2016 πρότειναν οι πιστωτές

WSJ: Επέκταση του προγράμματος έως τον Μάρτιο του 2016 πρότειναν οι πιστωτές

Οι διεθνείς της Ελλάδας πρότειναν την περασμένη εβδομάδα να παραταθεί το στήριξης μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2016 με αντάλλαγμα περικοπές στις συντάξεις, αυξήσεις φόρων και άλλα μέτρα, κάτι ωστόσο που ο Ελληνας πρωθυπουργός απέρριψε ως ενδεχόμενο, υποστηρίζει σε δημοσίευμα της η οικονομική εφημερίδα Journal.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται τρεις μη κατονομαζόμενες πηγές προσκείμενες στις , οι διαφωνίες για τις προϋποθέσεις που απαιτούνταν για τη συνεχιζόμενη στήριξη της Ελλάδας και το τι θα μπορούσε να συμβεί στη συνέχεια είναι ο λόγος που δεν προχωρά το συγκεκριμένο ενδεχόμενο.

Υπενθυμίζεται ότι το ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου, κάτι το οποίο ενισχύει τις ανησυχίες ότι η δεν θα κατορθώσει να αποπληρώσει τα χρέη της μετά από αυτή την ημερομηνία και να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης.

Προκειμένου η να μην ξεμείνει από μετρητά, οι εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσφέρουν στη χώρα τα 10,9 δισ. που υπάρχουν στον ESM και προορίζονται για τυχόν ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

«Με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα θα έχει χρηματοδότηση έως και τον Μάρτιο του 2016», υποστηρίζει μία από τις πηγές, επισημαίνοντας ότι η παραπάνω πρόταση έγινε στον Έλληνα πρωθυπουργό κατά τη συνάντησή του την περασμένη εβδομάδα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, παρουσία και του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Και πρόσθεσε ότι «κάθε επιπλέον ημέρα εκροής κεφαλαίων (από τις ελληνικές τράπεζες) σημαίνει ότι λιγότερα χρήματα μπορούν να ληφθούν (από το κεφάλαιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών) και αντ’ αυτού θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για τη σταθεροποίηση των τραπεζών».

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο 20ός Ρήγειος δρόμος στις επετειακές εκδηλώσεις του 2021 #Ρήγειοςδρόμος - https://t.co/CZk30R3B2V -

  • Τους πρέσβεις τίμησε ο Δήμος Σκιάθου #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/qPYPTcJlRm -

  • Διακοπή κυκλοφορίας στις Λεωφόρους Αθηνών και Λαρίσης λόγω ασφαλτόστρωσης  - https://t.co/loOkxQ6TAb… -

"Αλιεύοντας" την είδηση