Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Βαρουφάκης: Σύντομα στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Eurogroup
Βαρουφάκης: Σύντομα στη δημοσιότητα  τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Eurogroup

Βαρουφάκης: Σύντομα στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Eurogroup

Ο πρώην οικονομικών Γ. Βαρουφάκης τόνισε σε χθεσινή συνέντευξη που έδωσε σε αθηναϊκό ενημερωτικό σάιτ (the press project) ) ότι σύντομα θα δημοσιοποιήσει τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Eurogroup όπου συμμετείχε “στο πλαίσιο της εξιστόρησης του θρίλερ της άνοιξης της ς” όπως ο ίδιος ονομάζει την περίοδο πριν το αδιέξοδο των διαπραγματευσεων και τα capital controls.

«Προσωπικά θεωρώ ότι όλα τα συμβούλια της ς πρέπει να καταγράφονται και να είναι προσβάσιμα στους ευρωπαίους πολίτες. Αυτό αποτελεί και καμπάνια του DiEM25. Στις συνεδριάσεις του Eurogroup που παραβρέθηκα προσωπικά -και ίσως να ήμουν ο μόνος- σεβάστηκα την εμπιστευτικότητα μη δημοσιοποιώντας τι ειπώθηκε παρά τις από πλευράς της τρόικας που ήταν συχνά τοξικές και ψευδείς.

Σύντομα στο πλαίσιο της εξιστόρησης του θρίλερ της «άνοιξης της ς» θα καταθέσω την άποψή μου για το τι συνέβη και θα καταθέσω και τα πρακτικά εκείνων των συνεδριάσεων. Στόχος δεν είναι η του παρελθόντος. Σήμερα πιέζει το και το μέλλον. Το αδιέξοδο εναντίον του οποίου παλέψαμε το 2015 εντείνεται σήμερα. Ό,τι κάνουμε από εδώ και εμπρός πρέπει να αφορά το μέλλον της χς και της ς», είπε πιο συγκεκριμένα στην ενημερωτικη ιστοσελίδα.

Μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε ότι θα συμμέτεχει στις επόμενες εθνικές εκλογες με το Diem25:

Το DiEM25 είναι σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και προφανώς θα είναι παρόν και στην Ελλάδα. Η εκλογική μορφή που θα πάρει η παρουσία του DiEM25 στην Ελλάδα θα αποφασιστεί από τα μέλη του. Το πολιτικό κενό στη χ μας το οποίο όλο και αυξάνεται πρέπει να κλείσει μέσα από δημοκρατικές και ριζοσπαστικές δυνάμεις. Διαφορετικά θα γεμίσει τέρατα.

Επιμέλεια: Ματίνα Μαναδαλάκη

"Αλιεύοντας" την είδηση