Βρίσκεστε εδώ:  / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Βαρουφάκης: Σύντομα στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Eurogroup
Βαρουφάκης: Σύντομα στη δημοσιότητα  τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Eurogroup

Βαρουφάκης: Σύντομα στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Eurogroup

Ο πρώην υπουργός οικονομικών . Βαρουφάκης τόνισε σε χθεσινή συνέντευξη που έδωσε σε αθηναϊκό ενημερωτικό σάιτ (the press project) ) ότι σύντομα θα δημοσιοποιήσει τα πρακτικά των συνεδριάσεων του όπου συμμετείχε “στο πλαίσιο της εξιστόρησης του θρίλερ της άνοιξης της Αθήνας” όπως ο ίδιος ονομάζει την περίοδο πριν το αδιέξοδο των διαπραγματευσεων και τα capital controls.

«Προσωπικά θεωρώ ότι όλα τα συμβούλια της Ευρώπης πρέπει να καταγράφονται και να είναι προσβάσιμα στους ευρωπαίους . Αυτό αποτελεί και καμπάνια του DiEM25. Στις συνεδριάσεις του που παραβρέθηκα προσωπικά -και ίσως να ήμουν ο μόνος- σεβάστηκα την εμπιστευτικότητα μη δημοσιοποιώντας τι ειπώθηκε παρά τις διαρροές από πλευράς της τρόικας που ήταν συχνά τοξικές και ψευδείς.

Σύντομα στο πλαίσιο της εξιστόρησης του θρίλερ της «άνοιξης της Αθήνας» θα καταθέσω την άποψή μου για το τι συνέβη και θα καταθέσω και τα πρακτικά εκείνων των συνεδριάσεων. Στόχος δεν είναι η αναπαραγωγή του παρελθόντος. Σήμερα πιέζει το και το . Το αδιέξοδο εναντίον του οποίου παλέψαμε το 2015 εντείνεται σήμερα. Ό,τι κάνουμε από εδώ και εμπρός πρέπει να αφορά το της χώρας και της Ευρώπης», είπε πιο συγκεκριμένα στην ενημερωτικη .

Μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε ότι θα συμμέτεχει στις επόμενες εθνικές εκλογες με το Diem25:

Το DiEM25 είναι σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και προφανώς θα είναι και στην . Η εκλογική μορφή που θα πάρει η παρουσία του DiEM25 στην θα αποφασιστεί από τα μέλη του. Το πολιτικό κενό στη χώρα μας το οποίο όλο και αυξάνεται πρέπει να κλείσει μέσα από δημοκρατικές και ριζοσπαστικές δυνάμεις. Διαφορετικά θα γεμίσει τέρατα.

Επιμέλεια: Ματίνα Μαναδαλάκη

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Aνοίγει τις πύλες του την Κυριακή ο ναός Αγίου Νικολάου Παλιουρίου Βόλου - https://t.co/qV3ia6Hdig… -

  • Όχημα με ηλικιωμένο οδηγό προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα #τροχαίοατύχημα - https://t.co/R6TYgPsPIT -

  • #φωτιά σε διαμέρισμα στον οικισμό Ξηροκάμπου #φωτιά - https://t.co/H1jdxlQ7PJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση