Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » ΤτΕ: Περαιτέρω μείωση στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων και ιδιωτών από τις τράπεζες τον Ιούνιο
ΤτΕ: Περαιτέρω μείωση στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων και ιδιωτών από τις τράπεζες τον Ιούνιο

ΤτΕ: Περαιτέρω μείωση στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων και ιδιωτών από τις τράπεζες τον Ιούνιο

Περιτέρω μείωση στη επιχειρήσεων και ιδιωτών από τις τον Ιούνιο υποδεικνύουν στοιχεία που έδωσε στη η .

Το υιπο των δανείων προς τον ιδιωτικό τομέα υποχώρησε στο τέλος Ιουνίου στα 201,7 δισ. , καταγράφοντας μείωση κατά 2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015. Ωστόσο, η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής ς προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα ήταν θετική κατά 479 εκατ. , έναντι αρνητικής καθαρής ροής 357 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε στο -0,7%, αμετάβλητος έναντι του προηγούμενου μήνα και η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν θετική κατά 355 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 70 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Παράλληλα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων διαμορφώθηκε στο -6,0% τον Ιούνιο του 2016, από -8,7% τον προηγούμενο μήνα, ενώ η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν θετική κατά 211 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 2 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Το χρέος των νοικοκυριών σε στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια διαμορφώθηκε στο τέλος Ιουνίου σε 92,6 δισ. ευρώ καταγράφοντας μείωση σε ετήσια βάση κατά 3,4$. Από αυτά τα περίπου 66 δισ. ευρώ αφορούσαν σε χορηγήσεις στεγαστικών δανείων, οι οποίες ήταν μειωμένες κατά 3,4% σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ το υιπο καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών μειώθηκε κατά 1,5% σε σχέση με πέρυσι και διαμορφώθηκε στα 25,27 δισ. ευρώ.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση