Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Τσακαλώτος για Eurogroup: «Υπάρχουν πράγματα που θα στενοχωρήσουν τον ελληνικό λαό»
Τσακαλώτος για Eurogroup: «Υπάρχουν πράγματα που θα στενοχωρήσουν τον ελληνικό λαό»

Τσακαλώτος για Eurogroup: «Υπάρχουν πράγματα που θα στενοχωρήσουν τον ελληνικό λαό»

«Υπάρχουν πράγματα που θα στενoχωρήσουν όχι πρωτίστως τη διαπραγματευτική ομάδα, αλλά θα στενοχωρήσουν τον ελληνικό λαό» είπε ο Ευκλείδης στις πρώτες του δηλώσεις μετά το Eurogroup, εξηγώντας πως καταφέραμε να συμφωνήσουμε για τα μεγάλα, ώστε να επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα και να κλείσουμε και για τα μικρά θέματα. Πρόσθεσε δε ότι στη υπάρχουν συμβιβασμοί και πράγματα που δεν μας ικανοποιούν, σχολιάζοντας ότι «αυτό είναι στη φύση της κάθε ς».

Για τα επόμενα βήματα ο κ. είπε πως «στις επόμενες εβδομάδες θα νομοθετηθούν τα θετικά μέτρα και αυτά τ και θα υπάρξουν αν είμαστε εντός των στόχων».

 Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα θετικά μέτρα λέγοντας ότι θα αντιμετωπίζουν τη , το πρόβλημα της στέγασης, της νέας γενιάς για την απασχόληση, για τη συμβολή των συνταξιούχων στα φάρμακα και τέλος ένα επενδυτικό πακέτο.

Ο Οικονομικώς ανέφερε ότι η συμφωνία αφορά τα μέτρα και τα αντίμετρα, λέγοντας πως θα έχουμε 1% για τις συντάξεις το 2019 και 1% μέτρα για τους φόρους το 2020. Θα έχουμε επίσης 1% θετικά μέτρα το 2019 και 1% θετικά το 2020.

Ο κ. Τσακαλώτος, αναφερόμενος στα εργασιακά, είπε ότι δεν θα αυξηθούν οι ομαδικές απολύσεις και δεν θα εφαρμοστεί το λοκ-άουτ, υπογραμμίζοντας ότι από τον Σεπτέμβριο του και οι συλλογικές συμβάσεις θα αρχίσουν να επιστρέφουν στην . Είπε δε ότι τα εργασιακά «ήταν από τα δύσκολα ζητήματα, αλλά συμφωνήσαμε».

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση