Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Τσακαλώτος: Ανάγκη καταπολέμησης της φοροδιαφυγής
Τσακαλώτος: Ανάγκη καταπολέμησης της φοροδιαφυγής

Τσακαλώτος: Ανάγκη καταπολέμησης της φοροδιαφυγής

Την νάγκη ς της φοροδιφυγής για την των φορολογικών εσόδων και τη μείωση των φορολογικών συντελεστών επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών , κατά τον χαιρετισμό του στη Διεθνή Ημερίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με θέμα «Επίλυση Διαφορών και Προστασία Φορολογουμένων».

Ο ανέφερε συγκεκριμένα ότι η εποχή όπου οικονομικές δυνάμεις φοροδιέφευγαν ανεξέλεγκτα έχει τελειώσει. «Για πολλά χρόνια τα έσοδα στην υστερούσαν από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο 6-7%, γεγονός που αποκαλούνταν και νόμιμη φοροδιαφυγή. Αυτή η εποχή έχει τελειώσει, τα έσοδα πρέπει να αυξάνονται για να μπορούν να μειωθούν οι » δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Οικονομικών προσέθεσε ότι στο πλαίσιο αυτό πρέπει να εξετασθεί και το θέμα της Επίλυσης Διαφορών που είναι κρίσιμο για τις σχέσεις μεταξύ των φορολογουμένων και των φορολογικών αρχών. Αναφερόμενος στη σημερινή συνάντησή του – που ήταν προγραμματισμένη για τις 10 πμ – με τον Βαυαρό υπουργό Οικονομιών Dr Markus Soder είπε ότι αυτή θα αφορά και την παροχή τεχνικής βοήθειας για το φορολογικό μας σύστημα.

Ο Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, αναφερόμενος στην διαδικασία επίλυσης φορολογικών διαφορών, τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τη διαμόρφωση των σχέσεων μεταξύ των πολιτών και της Φορολογικής Διοίκησης. Όπως είπε μια σύγχρονη φορολογική διοίκηση πρέπει να σέβεται τα δικαιώματα των πολιτών. Ο ίδιος παρουσίασε τους ομιλητές της Ημερίδας μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται διακεκριμένα στελέχη της φορολογικής διοίκησης στις και στην Ευρώπη.

Ο νσταντίνος Μίχαλος με την ιδιότητα του Προέδρου του Ινστιτούτου Διαιτησίας και Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών επισήμανε τις αδυναμίες του φορολογικού συστήματος τονίζοντας ότι οι σχέσεις κράτους και φορολογούμενων εξακολουθούν να είναι προβληματικές. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο πολύ υψηλό ποσοστό ενδικοφανών προσφυγών που γίνονται αποδεκτές τον οποίο απέδωσε σε “υπερβάλλον ζήλο” των φορολογικών αρχών κατά τον έλεγχο στο όνομα της επίτευξης των στόχων για τα έσοδα.

 ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση