Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Τροπολογία Υπουργείου Οικονομικών για επέκταση επιδόματος θέρμανσης και σε άλλες πηγές θέρμανσης
Τροπολογία Υπουργείου Οικονομικών για επέκταση επιδόματος θέρμανσης και σε άλλες πηγές θέρμανσης

Τροπολογία Υπουργείου Οικονομικών για επέκταση επιδόματος θέρμανσης και σε άλλες πηγές θέρμανσης

Το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε για τη χορήγηση του φετινού επιδόματος θέρμανσης, στο πλαίσιο της κατάθεσης στη Βουλή του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων, το οποίο και υπερψηφίστηκε χθες το βράδυ.

«Η βασική επιδίωξη μας στο Υπουργείο Οικονομικών, από την πρώτη στιγμή, ήταν και είναι το να κατευθυνθεί σε αυτούς που έχουν την πραγματική και τη μεγαλύτερη ανάγκη. Και προς αυτή την κατεύθυνση, ο στόχος είναι διττός. Τόσο να βελτιωθεί η στόχευση, προς όφελος των περιοχών που το έχουν περισσότερο ανάγκη λόγω των καιρικών συνθηκών, όσο και να καλύπτονται και άλλες πηγές θέρμανσης που αξιοποιούν τα νοικοκυριά, τα οποία σε αρκετές των περιπτώσεων ανήκουν στα χαμηλότερα εισοδηματικά επίπεδα που έχουν και μεγαλύτερη ανάγκη το επίδομα. Και αυτό το πετυχαίνουμε με την . Με τη νέα διάταξη διευρύνεται η περίμετρος των δικαιούχων επιδόματος θέρμανσης, καθώς πλέον μπορούν να αιτηθούν για τη χορήγησή του, όχι μόνο τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν θέρμανσης, αλλά και αυτά που χρησιμοποιούν άλλο είδος καυσίμου για να ζεσταθούν», επισημαίνει σχετικά ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών,  Χρήστος Τριαντόπουλος.

Ο ίδιος προσθέτει: «Πιο συγκεκριμένα, το για τη χειμερινή περίοδο 2020-2021 θα καταβληθεί και στα νοικοκυριά που καταναλώνουν ή υγραέριο. Στις ορεινές περιοχές με πληθυσμό έως 2.500 κατοίκους, τα νοικοκυριά που καταναλώνουν ή πέλετ, θα δικαιούνται επίσης .

Παράλληλα, αλλάζει ριζικά ο υπολογισμός του επιδόματος θέρμανσης, καθώς εφεξής θα λαμβάνονται υπόψη οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή της χώρας. Ο υπολογισμός του επιδόματος θα στηριχτεί σε της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η οποία υπολόγισε τις ανάγκες θέρμανσης σε 200.000 σημεία σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Έτσι, το ελάχιστο ύψος του επιδόματος θα διαμορφωθεί στα 80 ευρώ, ενώ μπορεί να φτάσει ακόμη και στα 600 ή και τα 700 ευρώ για τις περιοχές με πολύ αυξημένες ανάγκες θέρμανσης.

Όσον αφορά στο συνολικό κονδύλι για το επίδομα θέρμανσης, αυτό υπολογίζεται σε τουλάχιστον 84 εκατ. ευρώ. Σύντομα θα δημοσιευτεί και η υπουργική απόφαση που θα ορίζει όλες τις σχετικές λεπτομέρειες. Σκοπός είναι, άλλωστε, να ανοίξει και η σχετική για την καταβολή του επιδόματος εντός Δεκεμβρίου».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Λαϊκό #συλλαλητήριο στο Βόλο #συλλαλητήριο - https://t.co/UBlyJeIvr4 -

  • Καλλιεργούσε δενδρύλλιο κάνναβης #δενδρύλλιοκάνναβης - https://t.co/di7qP0nIJy -

  • Μερική κατάργηση της μάσκας από σήμερα #κατάργησητηςμάσκας - https://t.co/x4IGg4Qh2z -

"Αλιεύοντας" την είδηση