Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Τώρα διαπραγματεύεται..εσωτερικά θέματα
Τώρα διαπραγματεύεται..εσωτερικά θέματα

Τώρα διαπραγματεύεται..εσωτερικά θέματα

Οπως όλα δείχνουν, ο υπουργός Οικονομικών, . Βαρουφάκης, βρίσκεται μακριά από τις διαπραγματεύσεις και μάλιστα δεν φαίνεται να γνωρίζει τι ακριβώς συζητείται μεταξύ ς και Βρυξελλών.

Με την… απόσυρσή του από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, έπρεπε να βρεθεί ένας καινούργιος ρόλος για τον υπουργό Οικονομικών. Προφανώς του δόθηκαν οι διαπραγματεύσεις με τους φορείς στο εσωτερικό της χώρας, παίρνοντας το αντικείμενο της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, . Βαλαβάνη. Ο κ. Βαρουφάκης έχει αναλάβει να βρει ένα νέο σύστημα για τη φορολόγηση των αυτοκινήτων, καθώς και την κατάρτιση του σχεδίου νόμου για την αμνήστευση των αδήλωτων καταθέσεων.

Παρ' όλα αυτά, ο υπουργός Οικονομικών, ακόμα και αν δεν έχει γνώση επί της ουσίας των διαπραγματεύσεων… «εξωτερικού», απαντά σε ερωτήσεις όπως, για παράδειγμα, για τον φόρο στις τραπεζικές συναλλαγές, και συγκεκριμένα στις αναλήψεις από ΑΤΜ, δημιουργώντας προβλήματα στην κυβέρνηση.

Τη λήψη μέτρων προστασίας με την παροχή έκτακτου βοηθήματος για τους εργαζομένους που απολύθηκαν από το ξενοδοχείο «Πεντελικόν», το οποίο έβαλε λουκέτο τη Δευτέρα, ζήτησε το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε, χθες, έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Παραμένει σε επιτήρηση

Μπορεί η διαδικασία αναδιάρθρωσης του δανεισμού της «Σελόντα» να βαίνει προς ολοκλήρωση, μπορεί να εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαις το ενημερωτικό δελτίο, όμως οι νέες μετοχές θα διαπραγματεύονται στην κατηγορία της επιτήρησης. Η των νέων μετοχών έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την ερχόμενη Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015, ενώ σήμερα αναμένεται να εγκριθεί από το Χρηματιστήριο Αθηνών η εισ προς αυτών των νέων μετοχών. Οι τελευταίες εξελίξεις στη Σελόντα, η έναρξη της αναδιάρθρωσης στη «ηρεύς» και η εξυγίανση της «Δίας» και της ΕΛΙΧΘ δείχνουν πως το 2016 δεν θα είναι τίποτα ίδιο στις ιχθυοκαλλιέργειες.

Τέσσερις, μέχρι στιγμής, οι μνηστήρες για τα VLTs

Τέσσερις, μέχρι στιγμής, είναι οι ενδιαφερόμενοι για τα «φρουτάκια» (VLTs) του ΟΠΑΠ. Ο τέταρτος ενδιαφερόμενος είναι η Centric, η οποία γνωστοποίησε χθες στο Χ.Α. ότι έχει υποβάλει αρχικό ενδιαφέρον για τη διεκδίκηση, είτε μόνη της, είτε σε συν με τρίτους, μέρους των 18.500 VLTs που πρόκειται να παραχωρήσει για εκμετάλλευση ο ΟΠΑΠ. Οι άλλοι τρεις ενδιαφερόμενοι είναι η Intralot, η αυστριακή Novomatic –σε συνεργασία με τον Ομιλο Κοπελούζου– και ο όμιλος Quest σε συνεργασία με τον Ομιλο Βαρδινογιάννη.

Αλλαγές στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας

Αλλαγές στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας αναμένεται να αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου, που συνεδριάζει αύριο, Πέμπτη. Μεταξύ των αλλαγών που πιθανολογούνται είναι η αλλαγή της αναπληρώτριας διευθύνουσας συμβούλου κ. Πόλας Χατζησωτηρίου. Μεταξύ των αναπληρωτών, αναμένεται πάντως να παραμείνουν ο κ. Παύλος Μυλωνάς και ίσως και ο κ. Δημήτρης Δημόπουλος. Η διοίκηση του ομίλου εκτιμάται ότι θα προχωρήσει επίσης και σε εσωτερικές αλλαγές. Μεταξύ αυτών είναι η τοποθέτηση του κ. Φουρτούνη, από τη διεύθυνση επιχειρηματικών καθυστερήσεων στη διεύθυνση προσωπικού, ενώ γενικός διευθυντής επιχειρήσεων αναμένεται να αναλάβει ο κ. Καποτόπουλος. Οι αλλαγές στην , ενδέχεται να συμπαρασύρουν και σε αλλαγές την Εθνική Ασφαλιστική, στην οποία πρόεδρος είναι ο κ. Δημόπουλος, χωρίς ωστόσο αυτό να προεξοφλείται.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση