Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Τον Σεπτέμβριο η πρώτη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ όλων των φορολογικών αρχών της ΕΕ
Τον Σεπτέμβριο η πρώτη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ όλων των φορολογικών αρχών της ΕΕ

Τον Σεπτέμβριο η πρώτη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ όλων των φορολογικών αρχών της ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί τη ΒΟΥΛΑΡΙΑ, την ΚΥΠΡΟ και την ΠΟΡΤΟΑΛΙΑ να μεταφέρουν τους νέους ς για την ανταλλαγή φορολογικών αποφάσεων (tax ruling).

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να αποστείλει αιτιολογημένες γνώμες στη , την Κύπρο και την Πορτογαλία, καθώς τα εν λόγω κράτη μέλη δεν κοινοποίησαν τη μεταφορά στο εγχώριο δίκαιο τους, των νέων μέτρων για την αυτόματη ανταλλαγή φορολογικών αποφάσεων μεταξύ των φορολογικών αρχών της ΕΕ.
Τα κράτη μέλη έπρεπε να μεταφέρουν τα αυτά μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016.

Οι νέοι αποσκοπούν στη της διασυνοριακής φοροαποφυγής, του επιθετικού φορολογικού σχεδιασμού και του επιζήμιου φορολογικού ανταγωνισμού και η πρώτη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ όλων των φορολογικών αρχών της ΕΕ προβλέπεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το Σεπτέμβριο.
Η Επιτροπή όρισε τις τρεις χώρες δύο μηνών για να απαντήσουν. Ελλείψει ικανοποιητικής απάντησης, η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να παραπέμψει την υπόθεση στο Δικαστήριο της ΕΕ.

Εν τω μεταξύ, η Επιτροπή χαιρέτισε επίσης τη μεταφορά των ίδιων μέτρων από την Τσεχική Δημοκρατία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία και την και αποφάσισε σήμερα να κλείσει τις αντίστοιχες υποθέσεις παραβάσεων. Σε δεύτερο στάδιο, η Επιτροπή θα αξιολογήσει εάν η νομοθεσία όλων των κρατών μελών συμμορφώνεται με όλες τις απαιτήσεις των νέων κανόνων.

Πηγή: taxheaven.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση